Nogometašica (16) koja je prijavila pokušaj silovanja priča u šoku

Pokušaj silovanja nogometašice: Nisam prva Zirdumova žrtva

Foto: Ivica Galović
Pokušaj silovanja nogometašice: Nisam prva Zirdumova žrtva
25.09.2009.
u 19:22
Djevojke su u svlačionici plakale, a osumnjičenog je danas virovitičko-podravska policija ispitivala satima; Zirduma je prije tri godine prijavila i Paškvalina Gabrić, ali sve je zataškano.
Pogledaj originalni članak

Dan nakon što je prijavila da ju je uoči utakmice ženskih nogometnih reprezentacija do 19 godina Hrvatske i Ovčjih otoka umalo silovao Šime Zirdum (50), vođa delegacije ženskih nogometnih reprezentacija, 16-godišnja nogometašica iz kluba s virovitičko-podravskog kraja još je u šoku.

Pokušao i na pripremama
– Još ne vjerujem što mi se dogodilo. Osjećam se dobro, ali me strah – rekla je te dodala da ju je Zirdum pokušao napastovati još prvog dana priprema u Krapinskim toplicama, početkom tjedna.

– Javila sam roditeljima, koji su odmah htjeli zvati policiju. No, rekla sam im da ne zovu, da će se sve srediti. I bio je Zirdum miran sve do četvrtka – kaže djevojka. Uoči utakmice igračice su došle po opremu. Zirdum ju je, kada su sve otišle, pozvao da mu pomogne slagati opremu, kazuje djevojka.

– Bojala sam se sama ući u tu prostoriju, ali nisam imala izbora. Nisam niti slutila što će mi se dogoditi. Kada sam ušla, počeo me dirati. Bilo je gnjusno. Poludjela sam. Pobjegla sam van i sve ispričala kolegici. Ubrzo su sve cure znale i sve smo plakale. Čak smo razmišljale da i ne odigramo utakmicu.

Ona nije bila u sastavu.

– Sjedila sam na klupi 90 minuta tresući se od straha. Bilo mi je grozno – rekla je.

I dok je utakmica trajala, maloljetnica je sve prijavila policiji, koja je odmah došla na velikogorički stadion na kojem se utakmica igrala.

I dalje ću igrati nogomet
– Policija me ispitala nakon utakmice. Rekla sam kako je bilo. Čula sam da je Zirdum takvih ispada imao i prije. Nisam bila prva, ali se duboko nadam da sam zadnja – rekla je i nakon toga je odvedena kući.

– Bila je sva uplakana. Ne mogu ga shvatiti – rekao je Martinčević. 
Hoće li nakon svega ponovno igrati nogomet?

– Nogomet je moj život. Bit ću u sastavu već u nedjelju u Iloku – rekla je. Šime Zirdum inače je blizak Markovićev suradnik, član je njegova Izvršnog odbora.

– Na saslušanju u HNS-u prije nekoliko godina i Paškvalina Gabrić (kći Tončija i sestra Drage Gabrića, nap. a.) izjavila je da joj je Zirdum dolazio u kuću i nešto pokušavao dok je igrala za njegov klub Viktoriju – rekao je Vjekoslav Markotić, tada dopredsjednik ŽNK Dinamo Maksimir. No, slučaj je zataškan.

Zagrebačka je policija ispitivala sudionike u četvrtak do kasnih sati, a Zirdum je danas oko 15 sati priveden u PU Virovitičko-podravsku na ispitivanje, koje je završilo u predvečerje. Oko 19,30 sati Zirduma je policija privela u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru gdje će istražni sudac odlučiti hoće li ga zadržati u pritvoru ili pustiti na slobodu. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

NO
Nomad
04:49 26.09.2009.

strsi ovaj ko da je tvoj srbin, vi ste silovali sve od 10 - 80 godina, samo da nisu bile srpkinje. Zato si ti valdja i otisla u Australiju traziti ljubav jer je u svom stadu nisi nasla.

PE
petrovve
07:24 26.09.2009.

crocro01...ne slazem se u jednom pogledu sa tobom,a to je :da je bolje 100krivih osloboditi,nego jednog nevinog kazniti.Nevinost je uvijek moguce dokazat,ali pocinitelje oslobodit da i dalje haraju kako im volja,hey !gdje je tu logika?

VO
volimhajduk
22:09 25.09.2009.

Ako je to istina,a izgleda da ima \"dima\",taj mora i krivicno odgovarati,a sto se tice nogometa,dozivotna zabrana. Markovic mora dati ostavku.