nevjerojatno

Pogledajte kako će premjestiti zgradu tešku 18 tisuća tona!

Foto: Screen shot
Pogledajte kako će premjestiti zgradu tešku 18 tisuća tona!
29.04.2013.
u 17:13
Zgradu staru 105 godina i tešku 18 tisuća tona, umjesto rušenja zbog izgradnje novog velebnog parka, vlasti u glavnom gradu Azerbejdžana odlučili su pomaknuti.
Pogledaj originalni članak

Da bi izgradili park od 70 tisuća četvornih metara, u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu već su srušili neke zgrade, ali stogodišnju povijesnu ljepoticu odlučili su pomaknuti.

Guverner Bakua započeo je s preuređenjem povijesnog dijela grada gdje je odlučio napraviti park od 70 tisuća kvadrata. Zbog ovog projekta morali su srušiti brojne zgrade, ali nisu htjeli i povijesnu zgradu, staru 105 godina.

Zgradu tešku 18 tisuća tona pomaknut će za deset metara. Postavili su 210 hidrauličnih mehanizama kako bi je podignuli, a guverner glavnog grada Azerbejdžana najavio je kako će "mala akcija" premještanja trajati četiri dana, a za formiranje temelja trebat će dva tjedna. Nakon što zgrada "sjedne", započet će s njezinom restauracijom.

>>Čudo: Radnik gurnut u ponor dubok sto metara preživio pad!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.