Akcija Penta

VIDEO Pogledajte akciju hrvatske policije: Uhitili krijumčare migrantima

Foto: MUP
Akcija Penta
25.04.2018.
u 13:53
Peteročlanu skupinu sumnjiče za krijumčarenje najmanje 133 stranaca, a sedmeročlana iz BiH u Hrvatsku je navodno prebacila 27 migranata.
Pogledaj originalni članak

Uskok je na temelju prijava zagrebačke policije pokrenuo istrage protiv dvije skupine krijumčara ljudima – peteročlane koju sumnjiče za krijumčarenje najmanje 133 stranaca i sedmeročlane koja je iz BiH u Hrvatsku navodno prebacila 27 migranata.

Peteročlana skupina, u kojoj je uz hrvatske i jedan državljanin BiH, navodno se od 14. siječnja do 13. travnja, u Tušiloviću, povezala u zajedničko djelovanje kako bi zaradili prebacivanjem većeg broja stranaca iz BiH u Hrvatsku te potom u Sloveniju.

„Nakon što su s osobama u Bosni i Hercegovini dogovorili cijenu od 350 eura po stranom državljaninu i njihovo prebacivanje preko bosansko-hrvatske granice, pripadnici zločinačkog udruženja organizirali su preuzimanje i prevoženje stranih državljana do Zagreba, nakon čega su okrivljenici odlazili u Bosnu i Hercegovinu radi preuzimanja novca”, izvijestio je Uskok.

 

Na taj je način, sumnja tužiteljstvo, iz BiH u Hrvatsku u 20 navrata prebačeno najmanje 133 stranih državljana, za što su primili najmanje 46.550 eura, a taj su iznos, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili. Za svih pet osumnjičenih pripadnika te skupine Uskok je zatražio određivanje istražnog zatvora.

Druga, sedmeročlana skupina migrante je navodno također krijumčarila za 350 eura, a bila je aktivna od prosinca prošle do ožujka ove godine. Ukupno su u pet navrata preko granice prebacili najmanje 27 stranaca, čime su zaradili 9350 eura.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar superhik74
superhik74
16:00 25.04.2018.

Kakvi migranti ? Nemojte ljutiti Angelu Merkel, upravo ste je uskratili za 133 doktora i inzenjera koje je pozvala u Njemacku. Mozda ih "razmjene" za nase migrante u Irskoj I Njemackoj.

SX
sudbina x
15:01 25.04.2018.

Pitajte ih tko je zapalio Čabar...?