PROMETNA NESREĆA U PITOMAČI

Poginula tridesetdevetogodišnja vozačica

Foto: Dragutin Šantoši
Poginula tridesetdevetogodišnja vozačica
10.11.2009.
u 10:37
Unesrećenima je pružena liječnička pomoć, ali je Valentina Kalenik uslijed teških ozljeda preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema virovitičkoj bolnici.
Pogledaj originalni članak

PITOMAČA - Kao i svakoga radnog dana u utorak oko 6.15 sati tri prijateljice iz Pitomače krenule su na posao u susjedno mjesto Ðurđevac. Automobilom je upravljala Valentina Kalenik (39), a s njom u vozilu bile su prijateljice M. G. (42) i M. B. (40).

Nakon što su izašle na državnu cestu u Pitomači, kod kućnog broja 152, zbog neprilagođene brzine vozačica je izgubila nadzor nad automobilom koji se u lijevom zavoju zabio u lijevi bočni dio kamionske prikolice. Kamionom je upravljao Z. I. (40).

Nakon snažnog udara, audi je izletio u jarak. Unesrećenima je pružena liječnička pomoć, ali je Valentina Kalenik uslijed teških ozljeda preminula u vozilu Hitne medicinske pomoći na putu prema virovitičkoj bolnici. Preminula je iza sebe ostavila muža i dvije kćeri. Suputnice u vozilu lakše su ozlijeđene.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.