Hrvatski sadam

Pobjegao policajcu i mjesecima se skrivao u rupi koju je iskopao

Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
'24.08.2012.,Ivanic Grad - Greda Breska, Pretpostavlja se da je ovo kuca u kojoj se skrivao provalnik Marko Saric koji je ukrao oko milijun kuna . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: PUZ
'rupa3_nnn_crn_240812'
Foto: PUZ
'rupa2_nnn_crn_240812'
Foto: PUZ
'rupa1_nnn_crn_240812'
24.08.2012.
u 20:41
Na prvi znak opasnosti Marko Š. jazbinu je prekrivao tepihom. I ovaj se put uspio sakriti na vrijeme
Pogledaj originalni članak

Lice s tjeralice – Marko Š. (22) ponovno je uhićen u četvrtak, nešto više od pola godine nakon što je uspio pobjeći pritvorskom nadzorniku iz zgrade Državnog odvjetništva na Selskoj cesti. Policija ga je uhitila u zaseoku Greda Breška, u okolici Ivanić Grada.

Međutim, ni sama lokacija ne bi im puno pomogla da nisu imali informacije da se Marko Š. na prvi znak opasnosti skriva u rupu koje je dubina i širina otprilike dva metra.

Rupu je iskopao u kutu kuće u kojoj živi te je prekrio daskama preko kojih je postavio tepih, čime je improvizirano sklonište uspio jako dobro zakamuflirati.

Marko Š. je u mjestu očito imao dobro raspoređene \"oči i uši\", jer se i ovoga puta uspio na vrijeme skriti u jamu. No, kako je policija raspolagala pouzdanim informacijama, ovoga puta to mu nije bilo od prevelike koristi.

Odvezali ga pa pobjegao

Policija je Marka Š. već jednom uhitila, ali im je uspio pobjeći 14. veljače ove godine, iskoristivši dobronamjernost i neprofesionalnost pravosudnog policajca.

Dok je u hodniku čekao da dođe na red za ispitivanje kod tužitelja, zamolio je policajca da mu skine lisičine i omogući razgovor s odvjetnikom kako bi dogovorili koncepciju obrane. Kako bi im osigurao privatnost, policajac se odmaknuo od njih, što je 22-godišnjak dobro iskoristio - odgurnuo je odvjetnika i potrčao niz hodnik te uspio pobjeći iz zgrade tužiteljstva.

Marko je inače uhićen dva dana nakon što je provalio u obiteljsku kuću u Bukovačkoj ulici iz koje je s još dvojicom lopova ukrao otprilike 950.000 kuna. Dan nakon krađe kupio je Porsche Cayenne za 250.000 kuna.

Nastavio provaljivati

Od mještana Grede Breške doznali smo da je Marko početkom godine kupio zemljište na kojemu su dvije drvene straćare po povoljnoj cijeni, a zatim je ondje tijekom travnja počeo graditi zidanu kuću.

Mještani također kažu da se Marko Š. nije previše skrivao od policije, te da se često znao voziti po mjestu, a otkako se doselio, promijenio je i nekoliko automobila.

U policiji su također potvrdili da je Marko Š. nastavio provaljivati i nakon što je pobjegao policiji, što potvrđuju i mnoge otuđene stvari koje su pri uhićenju pronađene u kući, a kolika je ukupna materijalna šteta nastala tim krađama, još uvijek se utvrđuje.

Marko Š., koji je u policijskoj evidenciji još od četrnaeste godine, odmah će nakon kriminalističkog istraživanja biti prebačen u Remetinec jer je sudac istrage već donio rješenje o određivanju istražnog zatvora.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

IB
istina_boli
21:12 24.08.2012.

Do penzije u corku, a onda na ulicu.

TO
Toni50
21:25 24.08.2012.

Bukovačka je interesantna ulica tamo žive milijarderi vile vrijede milione a i zatekne se doma po 100 ili 200.000 eura doma stoji sigurnije od banke i države; kako vidimo , ali eto dogodi se da dijeca lopovi pokradu ...

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
21:10 24.08.2012.

Izdaja !