primopredaja vlasti

Pleternica nastavlja s projektima koji se financiraju iz EU fondova

Foto: Ljiljana Marić
Pleternica nastavlja s projektima koji se financiraju iz EU fondova
04.06.2013.
u 18:55
Franjo Lucić, dosadašnji gradonačelnik koji je na toj dužnosti bio 12 godina, a ujedno i saborski zastupnik te predsjednik ŽO HDZ-a dužnost je predao stranačkoj kolegici Antoniji Jozić
Pogledaj originalni članak

U Gradskoj upravi Pleternice danas je službeno obavljena primopredaja gradonačelničke funkcije. Franjo Lucić, dosadašnji gradonačelnik koji je na toj dužnosti bio 12 godina, a ujedno i saborski zastupnik te predsjednik ŽO HDZ-a dužnost je predao stranačkoj kolegici Antoniji Jozić koja je svoju pobjedu osigurala još u prvom krugu.

- Ona je proteklih godina obnašala dužnost dogradonačelnice i zajedno smo radili na projektima kojima smo željeli poboljšati uvjete življenja građana na pleterničkom području. Da smo u tome uspjeli pokazalo se na izborima jer je 64 posto građana svoj glas dalo novoj gradonačelnici. Pokazuju to i podaci po kojima smo u razne projekte godišnje u prosjeku ulagali 50 milijuna kuna iako nam je izvorni proračun samo 6 milijuna kuna – istaknuo je Lucić.  

Novac za projekte, dodao je, namicali su se iz EU fondova, te iz ministarstava i javnih poduzeća. Od mnoštva realiziranih projekata i onih koji su pred završetkom istakao je malu hidroelektranu na Orljavi, nedavno otvoreni Tehnologijsko-inovacijski centar, te dječji vrtić i gradsku knjižnicu koji su pri kraju gradnje. U pripremi je realizacija još nekoliko velikih objekata među kojima su aglomeracijski sustav vrijedan 80 milijuna kuna, uređenje zgrade buduće srednje škole, izgradnja još jedne mini hidroelektrane, izgradnja vinske ceste te uređenje još dvije ulice u Pleternici.

- Trenutno imamo pripremljene projekte za objekte vrijedne između 250 i 300 milijuna kuna, a novac ćemo kao i do sada uglavnom namicati kroz EU fondove. Ovi projekti su dokaz da nastavljamo s kontinuiranim radom iz proteklih godina – rekla je gradonačelnica Antonija Jozić. Franjo Lucić je još istakao kako se u Pleternici vodi briga o budućnosti pa se prilika daje mladim ljudima. Nova gradonačelnica ima 35 godina, a novi dogradonačelnik Domagoj Katić samo 25 godina. On i dosadašnji dogradonačelnik Marinko Markota dužnosti će obavljati volonterski.

>>Majka četvero djece 'potukla' tri protukandidata sa 64% glasova

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.