Vedran Neferović

Policija kazneno prijavila HDZ-ovog gradonačelnika koji je napao novinara

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Policija kazneno prijavila HDZ-ovog gradonačelnika koji je napao novinara
12.05.2017.
u 22:55
Prije svega najoštrije osuđujem taj potez. Mislim da je on krajnje neprimjeren. Neovisno o razlozima ili bilo kakvom trenutku slabosti, da tako kažem. To je nedopustivo i tako nešto se ne smije dogoditi, rekao je Plenković
Pogledaj originalni članak

HDZ-ova gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića, koji je napao novinara, policija je prijavila kazneno i prekršajno te je dobio zabranu približavanja novinaru 034 Portala Mladenu Mirkoviću

Požeško-slavonska Policijska uprava u petak navečer je priopćila da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je 44-godišnjak oko 11 sati u prostorijama Grada Požege verbalno i fizički napao 25-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je Neferoviću izrekla i mjeru zabrane približavanja novinaru Maldenu Mirkoviću kojeg je napao, u trajanju od osam dana. Također, sumnjiči Neferovića i za kazneno djelo prijetnje, za što se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Požeški gradonačelnik danas je u gradskoj vijećnici napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića, koji je završio na obradi u bolnici.

Premijer osudio napad

Premijer Andrej Plenković danas je najoštrije osudio i nedopustivim ocijenio fizički napad na novinara Mladena Mirkovića te je zbog tog čina od stranačkog kolege, požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, zatražio da se ispriča i trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore.

Požeški gradonačelnik danas je u gradskoj vijećnici napao novinara 034 Portala Mladena Mirkovića koji je završio na obradi u bolnici, a cijeli slučaj istražuje i policija, a Plenković je u Varaždinu, gdje je dao podršku kandidatima HDZ-a za predstojeće lokalne izbore, najoštrije osudio taj "apsolutno neprimjeren" čin.

 

"Prije svega najoštrije osuđujem taj potez. Mislim da je on krajnje neprimjeren. Neovisno o razlozima ili bilo kakvom trenutku slabosti, da tako kažem. To je nedopustivo i tako nešto se ne smije dogoditi", rekao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a razgovarao je sa stranačkim kolegom te zatražio da se Neferović ispriča novinaru te trenutno povuče iz kampanje.

"Razgovarao sam s njim i zatražio sam da se trenutno povuče iz kampanje za lokalne izbore u kojima je on, istina, kandidat za dožupana, ali da više u aktivnostima kampanje ne sudjeluje i da se ispriča za napad koji je apsolutno neprimjeren", dodao je Plenković.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 29

KL
klaramaric
17:19 12.05.2017.

Takoo treba Plenki sve takve izbaci iz stranke !!

KK
katica.karlovic
17:32 12.05.2017.

Bravo,ovo je dokaz da ne cuvaju leđa takvim ljudim jer njima nije mjesto u stranci!!!

DU
Deleted user
18:26 12.05.2017.

....... moramo se prisjetiti da je Vojko Oberschnell , gradonačelnik grada Reke prošle godine pred kamerama zašamarao stariju gospođu.. i ništa... nisu ga izbacili ni iz lifta.. izgleda da jedna merila vrede za sdp a druga mjerila vrijeda za ostale... a momak novinar- mlad, konju bi rep isčupao.. čudno