SASTANAK HDZ-A

Plenković: Reducirali smo ruske diplomate sa svih mogućih razina. Odgovor Rusije? Vidjet ćemo

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb: Andrej Plenković dao je izjavu nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Mostar: Sastanak predsjednika stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH sa izaslanstvom Vlade Republike Hrvatske
Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL
Mostar: Sastanak predsjednika stranaka Hrvatskog narodnog sabora BiH sa izaslanstvom Vlade Republike Hrvatske
11.04.2022.
u 18:03
Treba neko vrijeme da se napravi alternativni sustav opskrbe energentima, a to se ne može napraviti preko noći, kazao je
Pogledaj originalni članak

Premijer Andrej Plenković dao je za medije nakon današnjeg sastanka Predsjedništva HDZ-a u Zagrebu.

- Apeliramo na sve lidere da naprave napore da bi se dogovorio izborni zakon u BiH. Razgovarali smo i o današnjim aktivnostima na Svjetski dan Roma gdje smo još jednom dali potporu. Izvijestili smo kolege o odluci koja je danas donesena, a to je reduciranje broja članova iz Rusije i o tome smo obavijestili njihove predstavnike. To je dio našega stava. Razgovarali smo i o sutrašnjem odlasku u Požeško-slavonsku županiju, a i očekujemo da ministar pravosuđa predloži imenovanje povjerenika za Split - izvijestio je o sastanku na početku. 

Govoreći o odgovoru iz Rusije na protjerivanje ruskih diplomata iz Hrvatske gdje je glasnogovornica Maria Zaharova najavila 'primjeren odgovor', kazao je: 

- Kad donesu odgovor, onda ćemo ga komentirati. Reducirali smo diplomate sa svih mogućih razina - odgovorio je te dodao o opskrbi energentima iz Rusije unutar EU. 

- Treba neko vrijeme da se napravi alternativni sustav opskrbe energentima, a to se ne može napraviti preko noći. 

Komentirao je i izbore u Francuskoj. 

- Macron će pobijediti. Njegova prednost u prvom krugu je solidna, sve ankete koje su izašle daju mu prilog prednost. Vjerujem u taj refleks republikanizma, vjerujem da će većina birača u drugom krugu izabrati Macrona - kazao je.

Komentirao je i izjave izaslanika ministra branitelja Matka Raosa koji je ranije kazao kako 'ne bi bilo današnje Hrvatske da nije bilo 10.travnja 1941. godine'.

- Riječ je o nepromišljenoj izjavi i ona nije stav vlade. Što se tiče pokliča, on je već danas suprotan zakonu i ustavu, stvar je samo kako se on primijenjuje u praksi. To je i danas zabranjeno, no Vrhovni je sud taj koji treba ujednačavati sudsku praksu - komentirao je pa odgovorio na pitanje razgovara li se o tome s koalicijskim partnerima, među kojima je i Veljko Kajtazi koji je danas ranije kazao kako bi se poklič ZDS trebao zabraniti. 

- Mi razgovaramo s koalicijskim partnerima svakoga tjedna. Kajtazi je danas bio jako zadovoljan mojim nastupom i potporom koju smo dali - dodao je. 

Osvrnuo se i na prognoze gospodarskog rasta za Hrvatsku.  

- Rat utječe na sve globalne procese, Hrvatska se suočava s onime s čime se svi suočavaju. Vlada je reagirala intervencionistički u nizu situacija - kazao je. 

>> VIDEO Finska se sprema za povijesno pristupanje NATO-u: 'Svijet se mijenja'

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 47

HI
hiohio
18:08 11.04.2022.

Kažeš prvi ćeš branit Hrvatsku kao što si 90-tih bio Rambo u domovinskom ratu.

PO
povratak
18:06 11.04.2022.

Prijevremeni izbori!

PR
prajdali100
18:06 11.04.2022.

Još nismo čuli komentar na temu ubrzanog naoružavanja Srbije.Kupuju helikoptere,rakete,dronove,PZO sustave( ruske,francuske i kineske), protivtenkovsko oružje....Logično je postaviti pitanje na koga se spremaju udariti !