Čekaju Nacionalno vijeće Mosta

Plenković: Nema drame, sve je u redu, slobodno idite doma

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Plenković: Nema drame, sve je u redu, slobodno idite doma
06.10.2016.
u 17:09
Šef HDZ-a je ispred središnjice stranke novinarima ponovio da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade
Pogledaj originalni članak

Predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića novinari su dočekali na izlazu iz stranke oko 17 sati. Rekao je još jednom da imaju dovoljno potpisa za sastavljanje Vlade.

– Potpisi su se povećali, sutra očekujemo potpise svih zastupnika nacionalnih manjina – rekao je Plenković. Rekao je da još nisu dobili odgovor od Nacionalnog vijeća Mosta. – Kolegama smo stavili na stol ono što smatramo da je realno i pravično, očekujemo povratnu informaciju – dodao je.

– Kad se jave, naći ćemo se i dogovarati. Nema drame, sve je OK – poručio je Plenković novinarima ispred središnjice i rekao da idu doma. 

HDZ nudi Mostu model '2+2'

Podsjetimo, HDZ je, kako je doznao Večernji list, ponudio Mostu model prema kojem bi šef Sabora dvije godine bio iz kvote HDZ-a, a druge dvije iz kvote Mosta.

Prve dvije godine, prema neslužbenim informacijama, pozicija šefa parlamenta pripadala bi Mostu. Rotirajući model 2+2 očito je kompromisno rješenje budući da je Most inzistirao na toj drugoj najvažnijoj funkciji u državi, a HDZ nije bio spremam potpuno je se odreći.

Pojedini izvori iz HDZ-a kažu da je Most praktički pristao na to rješenje, ali konačnu odluku danas treba donijeti Nacionalno vijeće Mosta.

> > HDZ nudi Mostu model '2+2': Prvi predsjednik Sabora bio bi iz Mosta, druge dvije godine iz HDZ-a

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Bruno
Bruno
19:17 06.10.2016.

Koalicija stoji, most rekao da.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:54 06.10.2016.

Iz pouzdanih izvora doznajem da je i nekoliko mostovaca za Podrsku Plenkovicu, oni su koalicija nezavisnih lista, ne zavise o Petrovu:-)))

PA
Panac
17:58 06.10.2016.

Drugo: Pod hitno donijeti zakon o porijeklu novca. Samo u RH je moguće primati socijalnu pomoć... a voziti skupe aute tipa BMW ili merđu