plaćenička grupa

Wagner objavio snimku pogubljenja svog člana, no sumnja se da je sve inscenirano

Foto: CONCORD PRESS SERVICE/REUTERS
An image apparently shows Wagner fighters at the entrance sign to the village of Krasna Hora
Foto: REUTERS
Ukrajina
Foto: Reuters/Pixsell
Ukrajina Bahmut
13.02.2023.
u 11:21
Šef Wagnera Jevgenij Prigožin, Putinov blizak pristalica, prijetio je da će ubiti "izdajnike" koji napuste crtu bojišnice
Pogledaj originalni članak

Grupa Wagner objavila je snimku navodnog pogubljenja plaćenog ubojice koji je bio pušten iz zatvora da se bori za njih, Dmitrija Jakuščenka. On je, kako su istaknuli, optužen za izdaju zbog dezertiranja u Ukrajini. Ipak, postoje sumnje da je grupa inscenirala snimku te navodno smaknuće maljem, prenosi Daily Mail

Prema snimci, Jakuščenku je glava folijom povezana s gomilom kamenja. On leži, a iznad njega je muškarac s maljem. Ranije je jedan član Wagnera na taj način pogubljen. Naime, u studenome su članovi Wagnera pogubili Jevgenija Nužina koji je bio optužen za izdaju.

Prije nego što je navodno smaknut, Jakuščenko je na snimci rekao da je shvatio da to "nije njegov rat" te objasnio da je dobio udarac u glavu u Dnipru, a probudio se vezan za kamen. Tu su mu rekli da će mu se suditi zbog dezerterstva.

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin, Putinov blizak pristalica, prijetio je da će ubiti "izdajnike" koji napuste crtu bojišnice. Opravdao je ubojstvo Nužina kao i drugi pristaše ruske propagande.

Jakuščenko je regrutiran kao dio ruskog plana oslobađanja ubojica, silovatelja i drugih kriminalaca, a obećano im je pomilovanje ako prežive šest mjeseci na bojišnici. 

VIDEO: Snažna ofenziva Rusa, eksplozije u Kijevu; Kličko: Napad se nastavlja. Ostanite u skloništima

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

PR
pravednik2
16:16 13.02.2023.

Maljem po glavi neposlušnog. Za taj bolji svijet se bori "Putler-mali". I njegovi navijači na ovom forumu.

DU
Deleted user
12:11 13.02.2023.

Gledao video..... Bolje da nisam...... Nemojte gledati tu likvidaciju..... Onaj iza s maljem nema ništa više ljudskoga u sebi......

DU
Deleted user
15:21 13.02.2023.

Obozavatelj Treceg Reicha, Dmitry Utkin (uz Prigozina osnivac Wagner group) je dao tetovirati dva grba na ramenu. Jedan od Schutzstaffel, poznatiji kao SS; a drugi s Reichsadlerom, nacistiçkim orlom i amblemom Treceg Reicha.