ODGODA NA 2 DO 4 TJEDNA

Peticiju za odgodom nastave u Sisačko-moslovačkoj županiji potpisalo 4000 građana

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Vatrogasci i dalje uklanjaju opasne dimnjake u centru Petrinje
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Vatrogasci i dalje uklanjaju opasne dimnjake u centru Petrinje
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Vatrogasci i dalje uklanjaju opasne dimnjake u centru Petrinje
13.01.2021.
u 15:46
Peticiju su pokrenuli učitelji i nastavnici kao reakciju na izostanak prepoznavanja težine situacije
Pogledaj originalni članak

Peticiju u tijeku za odgodom nastave u Sisačko-moslavačkoj županiji i to za minimalno dva do četiri tjedna u manje od 24 sata potpisalo je više od 4000 potpisnika.

Peticiju su pokrenuli učitelji i nastavnici zaposleni u školama na području Sisačko-moslavačke županije kao reakciju na izostanak prepoznavanja težine situacije izazvane potresom u kojoj su se našli učenici, roditelji, učitelji i nastavnici Sisačko-moslavačke županije od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, te osnivača škola Sisačko-moslavačke županije.  

Kao razloge, u peticiji se navodi da povratak u školske klupe 18. siječnja nije siguran zbog svakodnevnih potresa koji pogađaju to područje. Osim toga, neke zgrade škola županije nesigurne su ili neupotrebljive, a korištenje interneta iz mjesta stanovanja ili škole također je znatno onemogućeno.

Učitelji i nastavnici posebno apeliraju na odgodu nastave zbog samih učenika koji, osim što ne stanuju u svojim kućama kao i prije, narušenog su psihofizičkog zdravlja radi potresa i stoga ne mogu advekvatno pratiti nastavu. Brojni nastavnici pak i sami moraju sanirati štetu na svojim objektima, što dodatno otežava situaciju.

- Hitno tražimo odgodu početka nastave dok se ne osiguraju potrebni infrastrukturni, sigurnosni, epidemiološki i drugi uvjeti za pripremu i nesmetano provođenje nastavnih aktivnosti, navode u Sindikatu hrvatskih učitelja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.