Promo

PBZ Card donirao Klinici za dječje bolesti KBC-a Split centrifugu neophodnu za rad Laboratorija za humanu genetiku

Foto: PR FOTO
Laboratorij za humanu genetiku
Foto: PR FOTO
Laboratorij za humanu genetiku
Foto: PR FOTO
Laboratorij za humanu genetiku
VL
Autor
PR Članak
24.03.2015.
u 09:15
Kao društveno odgovorna kompanija PBZ Card se rado odazvao pozivu Klinike za dječje bolesti KBC-a Split i njegovog Laboratorija za humanu genetiku da pomogne u nabavci prijeko potrebne nove centrifuge
Pogledaj originalni članak

Vodeća kartična organizacija u Hrvatskoj PBZ Card je donirao Klinici za dječje bolesti KBC-a Split centrifugu neophodnu za rad njezinog Laboratorija za humanu genetiku. Doniranu centrifugu - Thermo Scientific model Megafuge, u vrijednosti nešto višoj od 35.000 kuna, Laboratorij za humanu genetiku Klinike za dječje bolesti koristit će za potrebe citogenetske analize, vrlo bitne za što kvalitetniju dijagnostiku i liječenje bolesne djece.

Uručenju donacije prisustvovali su: prim.doc.dr.sc. Nikola Kolja Poljak, dr. med. otorinolaringolog, sanacijski upravitelj KBC-a Split; prof.dr.sc. Marijan Saraga, dr. med. pedijatar nefrolog, pročelnik Klinike za dječje bolesti; prof.dr.sc. Vida Čulić, dr.med. pedijatar subspecijalist genetičar, pročelnica Kliničkog zavoda dječje hematologije, onkologije, imunologije i medicinske genetike te voditeljica Odsjeka za medicinsku genetiku KBC-a Split; te Petar Koštić, regionalni voditelj prodaje PBZ Carda.

"Zahvaljujemo PBZ Cardu na doniranoj centrifugi kao i tvrtki Kraus, dobavljaču ovog uređaja. Centrifuga nam je vrlo bitna te ćemo je koristiti za analizu kromosoma periferne krvi i koštane srži u Laboratoriju za humanu genetiku, Odsjeka za Medicinsku genetiku, Zavoda za dječju kliničku hematologiju, onkologiju, imunologiju i medicinsku genetiku, Klinike za dječje bolesti KBC-a Split. Analiza kromosoma periferne krvi služi za dokazivanje nekih kromosomskih malformacijskih sindroma kod tek rođene djece ili kasnije djece s mentalnom retardacijom i multiplim anomalijama. Također bitna nam je i za bolesnu djecu od leukemija i limfoma kojima također pomažemo citogenetskom dijagnostikom koštane srži u liječenju i praćenju njihove bolesti", istaknula je prof.dr.sc. Vida Čulić, dr. med. pedijatar subspecijalist genetičar, pročelnica Kliničkog zavoda dječje hematologije, onkologije, imunologije i medicinske genetike te voditeljica Odsjeka za medicinsku genetiku KBC-a Split.

Kao društveno odgovorna kompanija PBZ Card se rado odazvao pozivu Klinike za dječje bolesti KBC-a Split i njegovog Laboratorija za humanu genetiku da pomogne u nabavci prijeko potrebne nove centrifuge, budući da postojeća, stara centrifuga više nije bila u upotrebi. PBZ Card se već potvrdio kao kompanija koja pomaže najosjetljivijim skupinama, kojima je pomoć društva najpotrebnija, a što potvrđuje i humanitarni projekt PBZ grupe pod nazivom "Činim dobro svaki dan" i American Express kartica sa srcem putem kojih Grupa pomaže projekt Ministarstva zdravlja pod nazivom "Praćenje djece s neurorizicima", donirajući bolnicama diljem Hrvatske medicinsku opremu potrebnu za što kvalitetnije liječenje neurorizične djece.

Do sada putem projekta "Činim dobro svaki dan" tvrtka je donirala potrebna sredstva u šesnaest bolnica diljem Hrvatske za kupnju medicinske opreme poput UZV uređaja, pulsnih oksimetara, prijenosnih inkubatora, monitora vitalnih funkcija i sličnih uređaja za kvalitetnije liječenje neurorizične djece.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr