Vrijednost sakramenta

Papa Franjo: Ispovijedam se svakih 15 dana

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Papa Franjo: Ispovijedam se svakih 15 dana
20.11.2013.
u 14:32
- I Papa se ispovijeda svakih 15 dana, jer je i Papa grješnik, kazao je Franjo
Pogledaj originalni članak

 - Trebaju se ispovijedati i svećenici i biskupi, jer smo svi grješnici, rekao je papa Franjo i otkrio kako se on ispovijeda svakih 15 dana. Papa Franjo govorio je tijekom opće audijencije srijedom na Trgu sv. Petra prepunom vjernika o vrijednosti sakramenata i priznavanju grijeha.

 - I Papa se ispovijeda svakih 15 dana, jer je i Papa grješnik, kazao je Franjo.

 - Ispovjednik sluša stvari koje mu kažem, savjetuje me i oprašta mi, jer svi imamo potrebu za tim oprostom. Koji puta čujem kako netko drži da se ispovijeda izravno Bogu...Da, kao što sam ranije kazao, Bog uvijek sluša, ali u sakramentu izmirenja šalje jednog brata da donese oprost, sigurnost oprosta u ime Crkve“, kazao je papa Franjo.

Dakako to što svećenik ispovijeda je služba, a „vlast ključeva“, odnosno praštanje grijeha, Isus je dao Crkvi a protagonist je Duh sveti, i to svećenici moraju imati na umu, objasnio je Franjo.
„Crkva nije gospodarica vlasti ključeva. Nije gospodarica, ali je sluga služenja milosrđa i sretna je svaki puta kada može ponuditi taj Božji dar“, kazao je Papa i ponovio kako „ne smijemo se nikada umoriti tražiti oprost“.

Onima koji drže kako se izravno ispovijedaju Bogu i srame se govoriti svećeniku o vlastitim grijesima, papa Bergoglio odgovara doskočicom.

 - Naše majke, žene, su govorile su kako je bolje jednom postati crven negoli tisuću puta žut! I ti jednom pocrveniš, Bog ti oprosti grijehe i ideš dalje, objasnio je papa Franjo.

>> Udruge žele izmanipulirati papu

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

SV
Svarogov
22:06 20.11.2013.

„Crkva nije gospodarica vlasti ključeva. Nije gospodarica, ali je sluga služenja milosrđa i sretna je svaki puta kada može ponuditi taj Božji dar“, kazao je Papa i ponovio kako „ne smijemo se nikada umoriti tražiti oprost“. Jao Frenki, jao jao .