Južnoamerička turneja

Papa Franjo: Bojim se da će izbiti nuklearni rat

Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
15.01.2018.
u 22:15
Tragediju je papa Franjo dočarao slikom dječaka iz Nagasakija koji nosi mrtvog mlađeg brata
Pogledaj originalni članak

Plašim se da bi moglo doći do nuklearnog rata, na rubu smo, kazao je jučer papa Franjo novinarima u zrakoplovu na putu za Čile i podijelio im kopiju dirljive slike snimljene u Nagasakiju poslije eksplozije nuklearne bombe. Na slici je dječak koji na leđima nosi mrtvog mlađeg brata koji mu je zavezan na leđima u krematorij. Franjo je na slici napisao komentar: “Plod rata.”

Tu sam sliku slučajno našao, kazao je Franjo, a snimljena je 1945. Prikazuje dječaka koji na leđima nosi mrtvog brata i čeka ispred krematorija u Nagasakiju, objasnio je Franjo, te je naglasio kako ga je slika dirnula.

“Slika je dirljiva, govori više od tisuću riječi”, kazao je Franjo i dodao kako je na kopiji koju je podijelio napisao da je ono što je na njoj snimljeno “plod rata”.

– Želio sam da se umnoži i podijeli jer takva fotografija može dirnuti više od tisuća riječi. Zato sam je želio podijeliti s vama – rekao je papa Franjo.

Papa Franjo pozdravio je svakog pojedinog novinara u zrakoplovu na svom 22. putovanju izvan Italije u Čile i Peru od 15. do 22. siječnja. Kazao je kako na pitanje plaši li se nuklearnog rata odgovara da se plaši.

– Stvarno se plašim. Na granici smo (rata), dovoljan je neki incident. Ne smijemo dopustiti da se to dogodi, moramo eliminirati nuklearno naoružanje – kazao je Franjo.

Sliku dvojice dječaka u Nagasakiju snimio je američki fotograf Joseph Roger O’Donnell.    

Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Papa Franjo

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar Yugoslavia.Is.Back.In.Town
Yugoslavia.Is.Back.In.Town
09:26 16.01.2018.

Uporaba nuklearnog oružja nije zabranjena.

MG
milerazbojnik@gmail.com
11:25 19.01.2018.

nukleus je kraj ljudskog roda prije mi miriši da če politikanti izazvat rat u kojem če opet izginut narod za njih dok če se oni zaa sebe i svoje dobro pobrinuti a kad bi bilo tako blago onima koji bi odmah poginuli u njemu jer oni koji bi preživjeli bi još gore prošli glad radijacija i muke koje opet završavaju smrču .no ne treba nam niti jedno niti drugo jer iovako smo sve zatrovali i nevremena poplave virusi mutanti če uzet svoj danak isto kao i rat .sve ima svo početak i kraj .čovjek je krenuo od nule i upalio vatru i bi mu lijepo i ta vatra i napredak ga grijaše ali sad se taj plamen polako gasi i nestaje u bezumlju sviju nas

DH
dalibor.hren
22:58 15.01.2018.

Tko je odgovarao, tko je bio kažnjen za nuklearne bombe na civile, na gradove Hirošimu i Nagasaki?