16. dan potrage

Ovo je posljednja poruka koju je Matej poslao ocu: 'Mnogi mi detalji nisu jasni'

Foto: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL
Ovo je posljednja poruka koju je Matej poslao ocu: 'Mnogi mi detalji nisu jasni'
15.01.2022.
u 09:30
- Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je u trenutku poziva spavala i nije čula telefon - rekao je Nenad Periš o djevojci koju je Matej zvao u noći nestanka
Pogledaj originalni članak

Iako je šesnaesti dan potrage za Matejem Perišem, otac Nenad još uvijek ne gubi nadu da će se kući vratiti sa živim sinom. Svjestan je svega, kaže, ali vjeruje u Boga i gaji nadu da će naći sina. U razgovoru za srpski Telegraf, osvrnuo se i na djevojku iz Splita koja se našla u fokusu istrage.

- Matej ju je nazvao posljednju. Koliko znam, tada mu se nije javila. Mislim da je u trenutku poziva spavala i nije čula telefon - rekao je Nenad Periš

Prema njegovim riječima, ima mnogo detalja koji mu nisu jasni.

- Ne znam kamo je Matej otišao, niti zašto je zaustavio taksi i kamo je htio ići. Zašto se vratio u Savu? Zašto nije ništa rekao svojim prijateljima? Pritom mi se čini stvarno nemogućim da je mogao preskočiti tako visoku ogradu da se spusti do Save i upadne u nju. Kamere su snimile samo Mateja kako hoda prema Savi, i tu snimka završava... - objašnjava Periš.

>> VIDEO Snimke iz noći nestanka Mateja Periša (Izvor: Alo.rs)

O svim tim problemima razgovara sa suprugom i kćerima od 19 i 16 godina. Prate svaki tekst koji se objavi o Mateju i u svakom od njih traže odgovor na pitanje gdje je Matej nestao.

- Sin mi je poslao posljednju poruku koja je glasila : "Tata, ulazimo u Srbiju". Ništa više nisam dobio od njega. Mogu samo reći da ga nikad u životu nisam vidio pijanog, a kamoli pod utjecajem nekih supstanci. Snimke koje sam gledao i koje je objavila vaša policija ne djeluju mi ​​pijano. Matej trči ravno, zaobilazi vozila, dolazi taksist, želi sjesti na suvozačevo mjesto... Vjerujem da bi mu, da je mogao pozvati taksi, rekao gdje točno želi ići - kaže otac nestalog Splićanina.

 

VEČERNJI DOZNAJE

Ovo je Splićanka koju je Matej zvao prije nestanka: 'Bila je u Beogradu, od nje je tražio informaciju'

"Matej i društvo prije izlaska u Gotik bili su na večeri u jednom restoranu. Na Instagramu su vidjeli da njihova poznanica objavljuje fotografije iz Beograda zbog čega joj se Matej javio porukom i zatim ju je nazvao. To je bilo oko 22 sata, a prepisku tog razgovora poslala je prije nekoliko dana i njegovim prijateljima kao dokaz da su to jedine informacije kojima ona raspolaže".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

AA
Aabbcc11
19:58 15.01.2022.

Mislim da je tu droga kumovala, trčati po gradu u majici kratkih rukava nije normalno za čovjeka bistre glave. Prijateljima je trebalo odmah napraviti test na drogu onda bi sve bilo jasnije. Mislim da je prijateljica kod prve izjave spomenula opijate, sad se izgleda to zataškava.

Avatar Klopsek
Klopsek
10:38 15.01.2022.

Šta je previše ni skruhom nije dobro,ima toliko tragedija saki dan u RH i ni slova,jer nemaju partijsku knjižicu.

VE
Ventilator2
10:25 15.01.2022.

Koja je zadnja poruka oce četvero djece koji je nestao?