MOST

Otvoren Dubrovački, blagoslovljen Tuđmanov most

22.05.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

DUBROVNIK - Čast mi je da Most Dubrovnik pustim u promet na korištenje građanima i ostalima. Nadam se da ćemo ovim činom zaboraviti sve velike priče oko njega, pa i imena. Bitno je da je most u funkciji i novi simbol Dubrovnika - rekao je jučer oko deset sati direktor projekta Dominik Brigović, iz Hrvatskih cesta, puštajući u promet most preko rijeke Omble. U nazočnosti predstavnika investitora Hrvatskih cesta i izvođača radova Walter Bau-Konstruktora, u kućici s videonadzorom sa zapadne strane mosta Brigović je "mišem" na računalu crveno svjetlo zamijenio zelenim i krenula je rijeka automobila. Prije puštanja prometa, don Stipe Kordić, u nazočnosti dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice, kojoj je zahvalio na pozivu, i njezinih suradnika, blagosovio je Most dr. Franje Tuđmana. Tijek blagoslova odvijao se u kritičkom tonu prema aktualnoj državnoj vlasti koja, kako je rekao don Kordić, vodi pokret detuđmanizacije.

- Neka nas prisiljavaju da most zovemo Most Dubrovnik, ali on će se zvati Most dr. Franje Tuđmana - izričit je u svojoj propovijedi don Kordić. Osim blagoslova, nitko od predstavnika investitora, Hrvatskih cesta, izvođača radova Walter Bau-Konstruktora i grada Dubrovnika nije održao prigodni govor. (mg)

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr