DANAS U VEČERNJEM

Otkrivamo kolike otpremnine radnicima daje HAC

Foto: VL
Otkrivamo kolike otpremnine radnicima daje HAC
27.10.2017.
u 00:05
Radnicima su ponuđene poticajne otpremnine
Pogledaj originalni članak

U sklopu projekta modernizacije i restrukturiranja sektora cestovne infrastrukture koji je dogovoren sa Svjetskom bankom, državne tvrtke koje u Hrvatskoj upravljaju autocestama trebaju sadašnji broj od 3000 radnika smanjiti na 700 do 900.

Prvi korak prema tom cilju poduzeo je ovih dana HAC-ONC te pozvao radnike da iskažu interes za dobrovoljni odlazak uz otpremnine, koje će, sukladno kolektivnom ugovoru, iznositi 35 posto prosječne mjesečne bruto plaće ostvarene u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu za svaku godinu rada kod poslodavca i njegova prednika.

Uz to, radnici će dobiti i poticajne otpremnine u iznosu koji je razlika između otpremnine prema kolektivnom ugovoru i poticajne otpremnine prema godinama staža...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme: 

>>Dalija Orešković: Povjerenstvo očekuju još dvije odluke o predsjednici države

>>Jakša Barbić: Ramljak je potpisao uobičajen ugovor

>>Puljić-Šego: Bernardićev zahtjev za rušenje Vlade izazvao bi kaos

>>Ivan Koprić: Autonomija Istre kakvu zagovara Jakovčić neustavna je

Foto: VL
naslovnica

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
05:15 27.10.2017.

Nije to nista u munistatstvu obrane nakon sto dobiju otpremnine i mirovine koje su trostruko vece od navedenih birane pi kljucu ja tebi ti meni vraca se u ministarstvo obrane i godinama poslije jos rade po ugovoru o djelu organizatori te rabote sute... a sto ce te i tako im nitko nista ne moze to je domovinska sigurnost

KU
kupatilo
22:38 26.10.2017.

Ma kakvi otkazi i otpremnine.Stim novcem vratiti dug a visak radnika poslati na odrzavanje i izgradnju novih cesta ili neka sami daju otkaz ako im nije stalo do posla.Privatnici odrzavaju ceste a uhljebi bi jos za nerad i po 30 tisuca eura.Malo morgen.Koce onda da radu i mirovinu zaradi.Valjda samo bud....!Los pokusaj.Opet bi neko da mažnjava!

GV
golub Vaso
06:54 27.10.2017.

prvo Domoljubi zaposle rodbinu i kumove, a onda još mi plaćamo otpremnine