sletjeli na maltu

Otmičari se predali i napustili oteti libijski zrakoplov. Oslobodili su sve taoce

Foto: Reuters, AFP
malta
Foto: Reuters, AFP
malta
Foto: Reuters/PIXSELL
malta
Foto: Reuters/PIXSELL
malta
Foto: Reuters/PIXSELL
malta
Foto: Reuters
Zrakoplov tvrtke Afriqiyah Airways
Foto: Reuters/PIXSELL
malta
Foto: Reuters/PIXSELL
malta
Foto: Reuters, AFP
malta
23.12.2016.
u 15:45
Otmičar, navodno zagovornik Gaddafija, planira pustiti sve putnike ako se ispune svi njegovi zahtjevi
Pogledaj originalni članak

Oteti libijski zrakoplov tvrtke Afriqiyah Airways sletio je na Maltu, a vjeruje se da se u njemu nalazi 120 putnika. Malteški premijer Joseph Muscat upozorio je na mogućnost otmice, a u pripravnosti su snage sigurnosti. 

Zrakoplov je letio od libijskog grada Sebha do Tripolija, a kako javlja Times of Malta, moguće je da se u njemu nalazi otmičar koji posjeduje ručnu bombu. Otmičar, navodno zagovornik Gaddafija, planira pustiti sve putnike ako se ispune njegovi zahtjevi.

Malo prije 14 sati otmičari su počeli puštati na slobodu prvu skupinu talaca, među njima su žene i djeca. Pustili su ukupno 109 putnika. No, odbijaju osloboditi posadu, pogotovo pilota. 

Malteški dužnosnici ističu da su otmičari zatražili azil, a malo prije 16 sati pustili su na slobodu sve preostale taoce i potom se predali i napustili zrakoplov. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar Idler 3
Idler 3
12:21 23.12.2016.

Otimač ??? Ak je to ispravna hrvatska riječ OK, al otimač je više razbojnik dok je otmičar netko tko drži taoce.

DU
Deleted user
12:40 23.12.2016.

Kako je mogao ručnu bombu unjeti u zrakoplov?

SO
SoloHan
13:18 23.12.2016.

odma poslat my name is Ranko, salam alejkuma da pregovara