Ali on se ne da!

Oteli ga, držali u kavezu i prijetili mu smrću - zbog predugih brčina!

Foto: Screenshot/YouTube
Oteli ga, držali u kavezu i prijetili mu smrću - zbog predugih brčina!
08.08.2013.
u 10:22
Prvo su od njega tražili 500 dolara mjesečno za zaštitu, a kada je odbio plaćati, četvorica naoružanih muškaraca 2009. pojavila su se u njegovoj kući
Pogledaj originalni članak

Pakistanski biznismen Malik Amir Mohammad Khan Afridi bio je otet, prijetili su mu smrću, morao se odseliti i živjeti odvojeno od obitelji, a sve to zbog - predugih brkova, piše France24.

Na uređivanje svojih 76 centimetara dugih brkova Afridi dnevno odvoji pola sata. Stoljećima su na Indijskom potkontinentu dugi brkovi označavali muževnost i osobi davali autoritet, no u Pakistanu islamski militanti pokušavaju uvesti vjersku doktrinu po kojoj se brkovi moraju kratiti ako ih već muškarac ne želi obrijati.

"Strahovao sam da će me ubiti"

Afridija je otela grupa Lashkar-e-Islam, nekada neprijatelj, a sada saveznik talibana u pokrajini Khyber na afganistanskoj granici. Prvo su tražili od njega 500 dolara mjesečno za zaštitu, a kada je odbio plaćati, četvorica naoružanih muškaraca 2009. godine pojavila su se u njegovoj kući.

Prema njegovim riječima, mjesec dana su ga držali kao zatvorenika u kavezu, a pustili su ga tek kada se obrijao. - Strahovao sam da će me ubiti, zato sam žrtvovao svoje brkove - rekao je biznismen.

Prijetili da će mu prerezati grkljan

Misleći da će sigurnije živjeti, otišao je i Peshawar i ponovno "uzgojio" duge brčine pa mu se 2012. godine život ponovno našao u opasnosti. Počeo je dobivati telefonske pozive u kojima su mu prijetili da će mu prerezati grkljan. Kada je vidio da je "vrag odnio šalu", preselio se sa sjeverozapada države, gdje su talibani utjecajni, i otišao u grad Punjabi. Jednom ili dva puta mjesečno vrati se u Peshawar posjetiti obitelj.

- Još uvijek se bojim. Došao sam u Peshawar provesti Ramazan s obitelji, no većinu vremena ostajem u kući i govorim ljudima da sam u Faisalabadu, ako me žele vidjeti - rekao je Afridi.

>>Fatalni brkovi: Bali-beg ih je proslavio, ali Engin ih je imao prvi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.