Zlostavljanje

Otac žigosane djevojke: Ovo traje već niz godina, napao je iz dosade

Foto: Frane Šarić
Adem Shala i njegova kći
Otac žigosane djevojke
07.02.2019.
u 16:17
Ravnatelj nije zvao ni policiju ni hitnu, a nije htio ni da se novinari miješaju.
Pogledaj originalni članak

Otac zlostavljane djevojke iz zadarske srednje škole dao je izjavu za novinare u kojima je rekao što se dogodilo u najnovijem incidentu i rekao da se takve stvari događaju već par godina.

- Oko 10 ujutro napravili su žig zapaljivim predmetom. Prvo su pokušali na licu, a onda u ruku. Na to joj je nasilnik rekao "sad si ustaša, tako da znaš" - rekao je otac na upit novinara da opiše što se dogodilo.

Njegova kćerka duže vrijeme doživljava prijetnje.

Osim nje, žigosan je i njezin prijatelj. Žigove je uočila profesorica tjelesnog odgoja nakon čega su išli na razgovor kod ravnatelja. Navečer nakon što je došao s posla otišli su svi kod ravnatelja na razgovor. 

- Nije htio novinare - rekao je otac i dodao - bilo mi je sumnjiva cijela situacija -

Rekao je i kako su im jučer stigle prijetnje na WhatsApp.

Smatra da napad nema veze s njihovom narodnošću.  

- Uzeli su joj jednom mobiteli i tražili 10 kuna - rekao je otac.

Na pitanje da li je politički angažiran rekao je da je predsjednik zajednice Albanaca u Hrvatskoj.

Zatim je i djevojka rekla svoju verziju.

- Ja i moj kolega smo sjedili u klupi, iza nas je sjedio počinitelj, zagrijavao je upaljač, nakon što ga je zagrijao, prislonio mi ga je dva puta i onda je rekao "Sad imaš slovo U, možeš se hvaliti da si ustaša" - rekla je djevojka.

Otac žigosane djevojke

Nakon toga je upaljač prislonio i njezinom kolegi. Kad je profesorica primijetila, rekli su joj tko je to napravio i odvela ih je skupa s njim kod ravnatelja.

- Nakon što smo razgovarali s ravnateljem, razrednica nas je pustila da odemo doma, ja i on, i razrednica je sazvala u 18 sati s roditeljima sastanak da se tu riješi sve - rekla je djevojka.

Zašto nisu prijavili odmah?

- Nismo htjeli jer bi nas odmah napadali zašto smo ga izdali jer su oni rekli da je to bila zezancija, da ga nismo smjeli izdati - rekla je.

Misli li da je razlog to što je pripadnica albanske manjine?

- Nije razlog. On je onako čisto iz dosade to napravio - rekla je

Osjeća li se ugroženo?

- Pa malo - rekla je.

Dječaku kojeg je također ožario nije rekao ništa, a njemu zapravo nije uspio otisnuti U, samo mu je prislonio upaljač, rekla je djevojka.

Je li napadač bio dosad problematičan.

- Problematičan je u razredu i to, ali većinom nisam imala nikad problema s njim - rekla je djevojka.

Rekla je i da se policija nije odmah pozvala te da misli da to nije u redu.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

Avatar Crocrodil
Crocrodil
16:45 07.02.2019.

Znači da je riječ o ustaškom obilježju, a ne običnom obliku upaljača, obavijestio nas je sam "satiričar"..."konceptualni umjetnik"..."ustaški žigotvorac" ... Jer je tako u svom "izopačenom srednjoškolskom ustaškom umu" namjeravao "žigosati" dvoje učenika ispred sebe, podlo, pokvareno i fašistički.... a ne jer mu je oblik upaljača najviše na to ličio. Ne jer je vjerojatno blesav i pomalo agresivan, "duhovit" kao Frljić itd... Da mediji nisu istaknuli u prvi plan "popratni komentar" ovo bi bila rasprava o agresiji u školama, stručnim službama i sličnim svakodnevnim piz.arijama... Ovako je to "Goropadni napad Ustaše na ugroženu Albanku". P. S. zašto ne znamo.koje je nacionalnosti drugi učenik? Da nije možda Hrvat, pa je i tako "ustaša" a onda ne može biti ni "ugrožen"?

DU
Deleted user
16:59 07.02.2019.

Mala je rekla da nije razlog bio sto je Albanka. Znaci taj idiot bi to napravio svakome, treba ga kazniti i gotovo. Da je mala bila srpkinja, u Srbiji bi vec sazvali krizni stab kako ustase pale srbe u hrvatskoj, Pupovac bi vec bio pripremio vijenac Taj djecak je neodgojen i glup, sve price o politickom razlogu su bez veze. Leftardi, mozete opet u krpe, sve ok

HU
HugoMrgud
16:41 07.02.2019.

najbolje bi bilo da se U izbaci iz abecede, neš ti nešto,gluparije maloljetničke ,dečko je htio malo pažnje a ovi odma cijela frka. Dam se okladiti da nitko ni riječi nebi napisao da je ovaj napravio žig petokrake................a žigosanje je žigosanje bez obzira na izgled žiga.