POBUNA

Osvojili zatvor zbog kabelske televizije i četkica za zube

Foto: PIXSELL
Osvojili zatvor zbog kabelske televizije i četkica za zube
19.01.2012.
u 18:03
Australski sindikat zatvorskog osoblja smatra da je bilo samo pitanje vremena kada će doći do pobune iz bizarnih razloga
Pogledaj originalni članak

Tek su vodeni topovi i suzavac uspjeli razbiti razbješnjelu gomilu osuđenika i rastjerati ih s krova zgrade osvojenog zatvora Fulham u australskom Saleu na istoku zemlje, u kojemu je jučer izbila pobuna. Iako bi se po žestini sukoba reklo da su zatvorenici ustali jer nisu mogli više trpjeti svakodnevna batinanja i mučenja, razlozi su potpuno drukčiji.

Fleksibilne četkice za zube

– Prema svemu sudeći, do pobune je došlo zbog promjena koje planiramo uvesti u našu kaznionicu. Naime, najavili smo da uvodimo novu vrstu četkica za zube s fleksibilnom drškom te da, nakon isteka sadašnjeg ugovora s telekomunikacijskom tvrtkom, zatvorenici više neće moći gledati kabelsku televiziju s programom po narudžbi – ustvrdio je Bob Hastings, povjerenik za zatvorski sustav države Victoria. Kako smatra, kap koja je prelila čašu strpljenja zatvorenika jest i nalog uprave da osuđenici sada moraju u svakome trenutku nositi majice, osim kada vježbaju u teretani.

Osilili se jer nema čuvara

Pobuna zbog promjena o kojima zatvorenici u hrvatskim zatvorima mogu samo sanjati nije samo zabrinula australske vlasti nego je potaknula i njihov sukob sa sindikatom zatvorskih čuvara. Naime, u proteklih nekoliko godina broj je zaposlenika i čuvara u kaznionicama smanjen, pa u sindikatu tvrde da se ovo ne bi ni dogodilo da je u zatvoru bilo dovoljno osoblja.

– Moglo se očekivati da će se, prije ili kasnije, dogoditi ovakva pobuna koja nema veze sa životom. Čuvara je sve manje i osuđenici su se osilili, zahtijevaju što im ne pripada – kažu u sindikatu.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.