Zainteresirani?

'Osvanuli' plakati na prostorima u Osijeku, iznajmljuju se za 1 kunu?

Foto: Ivana Barišić/VLM
plakati (1)
Foto: Ivana Barišić/VLM
plakati (1)
Foto: Ivana Barišić/VLM
plakati (1)
Autori sl/VLM, ib/VLM
12.10.2013.
u 07:45
- Davanje poslovnih prostora u zakup po cijeni od jednu kunu nije u skladu sa Zakonom o vlasništvu, niti Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora - poručio je David Krmpotić
Pogledaj originalni članak

Ured osječkog gradonačelnika Ivice Vrkića mogli bi zasuti telefonski pozivi. "Oglasi" da se iznajmljuju poslovni prostori za jednu kunu osvanuli su na praznim lokalima u središtu grada. Na njima je ispisan broj telefona gradonačelnikova ureda, a stoji i kako mu se zainteresirani zakupci mogu javiti i osobno u ured u Kuhačevoj.

Aludira se time, doznajemo, na Vrkićevo predizborno obećanje kako će se prazni lokali u centru Osijeka iznajmljivati za jednu kunu, no nedavno je objavljen Natječaj za zakup poslovnih prostora u užem gradskom središtu.

- Davanje poslovnih prostora u zakup po cijeni od jednu kunu nije u skladu sa Zakonom o vlasništvu, niti Zakonom o zakupu i kupoprodaji poslovnih prostora - poručio je David Krmpotić, pročelnik Upravnog odjela za financije, gospodarstvo i nabavu Grada Osijeka. Komunalni redari obišli su središte grada te napravili foto dokumentaciju o "osvanulim" plakatima na poslovnim prostorima.

- Utvrđeno je da su plakati postavljeni na sve prazne prostore, a ne samo na one kojima upravlja i gospodari Grad Osijek. Većina navedenih prostora nije u gradskom, nego u državnom ili privatnom vlasništvu. Plakati su postavljeni bez suglasnosti - dodao je Krmoptić.

>>Rat plakatima u Vukovaru: Pinjuh nazvan Pinjokiom

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.