jadrankamen

Ostali bez posla, a kamen se prodaje u bescjenje

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
jadrankamen (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
jadrankamen (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
jadrankamen (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
jadrankamen (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
jadrankamen (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
jadrankamen (1)
29.11.2012.
u 09:11
Otpušteni radnici Jadrankamena okupili su se jutros i prosvjeduju ispred ulaza u kamenolom
Pogledaj originalni članak

Tridesetak otpuštenih radnika Jadrankamena okupilo se jutros ispred kamenoloma u Pučišćima na otoku Braču. Prosvjeduju ispred ulaza u pogone jer su ostali bez posla. 

Radnicima, doznajemo, smeta i to što se kamen odvozi iz kamenoloma te prodaje u bescjenje. 

– Pokušat ćemo spriječiti ulazak u tvrtku kriminalcima koji su opljačkali Jadrankamen i koji ponovno rade u njemu. Kad ova vlast ne želi reagirati, reagirat ćemo mi – kazao je čelnik Nezavisnog sindikata Jadrankamena Tonči Drpić i potvrdio da su se radnici ispred pogona okupili oko 6 sati, javlja HRT.

Kako piše Slobodna Dalmacija, pojavili su se pripadnici specijalne i interventne policije, ali je došlo samo do manjeg naguravanja. Broj okupljenih daleko je manji od onog što su očekivali sindikalisti, a za to krive loše vrijeme i berbu maslina. Prosvjed će trajati do 15 sati, a za sutra je najavljeno novo okupljanje.

– Iz Splita su došli pripadnici intervencijskih policijskih snaga koji su zajedno s temeljnom policijom s Brača u tvrtku jutros uveli šefove, odnosno poslovođe Jadrankamena čiji smo mi ulazak imali namjeru spriječiti jer oni su opljačkali Jadrankamen – kazao je za Slobodnu Dalmaciju Drpić te dodao kako su prosvjed prijavili policiji s kojom se nisu htjeli sukobljavati jer ona radi svoj posao.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

JA
james49
09:47 29.11.2012.

Kamenolom je u privatnom vlasništvu i može prodavati kamen kako hoće. Radnici su svoje dionice prodali i moraju biti kuš.

VE
Vexans1
11:14 29.11.2012.

03.05.2012.Vlada šalje stotinu specijalaca na radnike Jadrankamena pokazujući ,eto kako će štititi interese veleposjednika,bankara i propalih hdz -ovih biznišmena.Tada je bio jedan komentar da slanje naoružanih specijalaca na radnike jeste znak gubitka slijedećih lokalnih izbora za SDP.Danas je jasno da je to bilo izvrsno predviđanje!Uspjeli su cijelu Hrvatsku pretvoriti u Hrvatskakamen u kojem je sve u bescjenu i iz kojeg se odvozi i zadnji kamen od kamena.