Malverzacije

Osnivačica Doma za odrasle protuzakonito si isplatila 4,4 milijuna

Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Osnivačica Doma za odrasle protuzakonito si isplatila 4,4 milijuna
09.12.2014.
u 16:38
Prema Zakonu, dobit ustanove za psihički bolesne osobe može se upotrijebiti isključivo za razvoj djelatnosti ustanove
Pogledaj originalni članak

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je danas pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv osnivačice Doma za odrasle osobe Bistričak u Jalžabetu Ivanke Filipašić Vasović (40) i ravnateljice doma Danijele Varge Ljubić (35).

Tereti ih se da su u lipnju 2006. godine sklopile ugovor o kupoprodaji nekretnina kojim je ustanova od I. Filipašić Vasović kupila nekretnine za cijenu veću od 580.000 kuna, iako su znale da je tržišna vrijednost nekretnina iz ugovora bitno manja od ugovorene cijene i da ne iznosi više od 290.000 kuna. Filipašić Vasović se također tereti da si je od siječnja 2006. do prosinca 2013. godine isplatila dobit ustanove u iznosu većem od 4,4 milijuna kuna, iako je to suprotno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi i Statutu i Odluci o osnivanju ustanove, prema čemu se dobit smije upotrijebiti isključivo za obavljanje i razvoj djelatnosti. Danijelu Vargu Ljubić također se tereti da je od siječnja 2006. do prosinca 2010. godine sklopila uime ustanove za svaku pojedinu godinu ugovor o zakupu zemljišta kojim suprug Ivanke Filipašić daje ustanovi u zakup 675 hvati poljoprivrednog zemljišta za 5000 kuna mjesečno znajući da je riječ o cijeni koja je neopravdano visoka i znatno viša od najviše cijene zakupa na tom području. Tako je ustanova oštećena za više od 195.000 kuna.

Komentar smo danas telefonski pokušali dobiti i od optuženih za ova kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

>> Protiv Alberta Faggiana podnesena kaznena prijava

>> Predsjednik Vijeća srpske manjine zadržao novac za neodržane sjednice

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar ucjena
ucjena
07:14 10.12.2014.

a, bitno da imaju tri imena, unaprijed su kotirale, a puno novca, za reci a za trosit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!