ivica dačić:

'Odnose Hrvatske i Srbije treba resetirati i početi iz početka'

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
'Odnose Hrvatske i Srbije treba resetirati i početi iz početka'
07.01.2013.
u 12:22
Dačić je rekao da je spreman za sastanak s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem
Pogledaj originalni članak

Ivica Dačić, predsjednik srpske vlade, rekao je u intervjuu agenciji Beta da su odnosi Srbije i Hrvatske u posljednjih nekoliko mjeseci zahladili, ali i da se u tom djelokrugu mora biti vrlo praktičan.

– To ne znači da mi moramo izražavati bilo kakvu ljubav, ali politička suradnja i politički odnosi između Srbije i Hrvatske moraju postojati. Srbija želi biti promotor dobre suradnje i odnosa sa svim državama u našem okruženju. Moramo biti svjesni da se ne možemo oko svega slagati, ali moramo tražiti točke koje će nas vući naprijed – rekao je Dačić.

Dodao je i da je spreman za sastanak s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i prije svega potruditi se da se ne dopusti da odnosi dviju država uđu u još lošiju fazu.

– Nije dobro da postoje dvije zemlje u kojima razina političke komunikacije nije na najvišem nivou, zato mislim da je važno sada "resetirati" te odnose i početi iz početka – istaknuo je Dačić.

>> Susret Dačića i Milanovića u prvoj polovici ove godine?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

TT
tTony
12:38 07.01.2013.

mozda bi bio bolje da malo sacekas mozda neko pametniji doge na vlast na obe strane

LI
Livi
12:57 07.01.2013.

S ovim predsjednikom "paradoksalne i slucajne Hrvatske", slucajni predsjednik hrvatske vlade nece biti u stanju parirati ovim nacionalno svjesnim Srbima. Pitam se samo kako bi se ovi "nasi" ponasali da su u proteklom vremenu Hrvati pocinili toliko zlocina kao Srbi. Srbi nam nabijaju na nos dogadaje koji su se dogodili prije 70 godina i za koje su krivci i nevini bili visestruko kaznjeni, a njihovi mnogi amnestirani do danasnjeg dana.

NA
Nadalinaaa
14:54 07.01.2013.

07.01.2013. u 14:19h zeljkonl1 je napisao/la: Hrvati moraju prvo sami odrediti sto im je vazno... -------------------------------------------------------------------------- U pravu si zeljkoni1 !!! Hrvati su odredili da im priča s Dačićem nije nikakav prioritet. Ko se zbog toga guši nije teško razabrati.