doris pack

'Odluka Vlade o razdvajanju izbora je skupa i luda'

Foto: FaH/POOL/Damir Senčar/PIXSELL
'Odluka Vlade o razdvajanju izbora je skupa i luda'
08.03.2013.
u 22:28
Ne mislim da je ta odluka mudra, jer se tako gubi mnogo novca, komentirala je u petak europarlamentarka
Pogledaj originalni članak

Vlada je reagirala na izjavu zastupnice Europskog parlamenta Doris Pack vezane uz raspisivanje izbora za Europski parlament, istaknuvši kako te izbore raspisuje predsjednik Republike, a ne Vlada, prenosi HRT.

– Podsjećamo da se ne radi o odluci Vlade, već da izbore, nakon konzultacija s parlamentarnim strankama, Državnim izbornim povjerenstvom i nevladinim udrugama, a prema odredbama Zakona o izborima zastupnika iz Republike Hrvatske u Europski parlament, raspisuje Predsjednik Republike, stoji u kratkom reagiranju, koje prenosi HRT.

Europarlamentarka Doris Pack izjavila je u petak da je odluka Vlade da izbore za Europski parlament ne održi zajedno s lokalnima "skupa i luda". Kazala je da ne razumije tu odluku Vlade.

– Ne mislim da je ta odluka mudra, jer se tako gubi mnogo novca, koji se mogao uložiti u, primjerice, obrazovanje – rekla je Pack na okruglom stolu o europskim perspektivama Hrvatske, održanom u Europskom domu, u organizaciji zagrebačkog HDZ-a, prenosi HRT.

>>Ništa od uštede! Izbori za Europski parlament 14. travnja

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

UM
Umjereni
23:53 08.03.2013.

Uz dužno poštovanje, gđa. Doris Pack bi morala sama znati u kojem trenutku prelazi onu crtu dobronamjernog savjetovanja i miješanja u unutarnje stvari jedne zemlje. Nismo baš toliko mutavi da bi nam netko morao reći da li dva izborna termina stoje više ili manje. A reći da je takva odluka "luda" je krajnje neukusno.

SA
santos008
07:15 09.03.2013.

Gospodja Doris kaze da se novac primjerice mogao uloziti y ''OBRAZOVANJE'',je-li tada mislila na Jovanovica i Kajina,ostaje pitanje ali vjerovatno da je.

VI
Vid
11:57 09.03.2013.

Ocito je da se odvajanjem izbora za EU parlament potpuno nepotrebno trosi novac koji bi mogao biti upotrebljen u korisnije svrhe. ali ljevicarima su vlastite i dobro placene fotelje u EU parlamentu jedini cilj. Tako se ogromni novac hrvatskih poreznih obveznika trosi za vlastite stranacke ciljeve. Jedini nacin protesta gradjani imaju u tome da ne biraju kandidate na ljevicarskim odnosno , na kukuriku listama .