LIJEPA PRIČA

Odbjegli bik Jozo iz Slatine ne ide u klaonicu nego kod udomitelja: Pružit ću mu svu brigu

23.12.2020.
u 11:37
"Društvo će mu u ograđenim pašnjacima praviti konji, a djelatnici pustare pružit će mu cjelovitu brigu, po svim visokim standardima o dobrobiti životinja"
Pogledaj originalni članak

Sad već legendarni bik Joza, koji je potkraj studenoga pri regularnom izlasku iz kamiona u tvornici za proizvodnju i preradu mesa Mesoprerada u Slatini uspio probiti sigurnosnu žicu i pobjeći, udomljen je i danas zasluženo uživa. Bik je, podsjetimo, pobjegao 24. studenoga, a uhvaćen je 9. prosinca.

Tvornica je, pak, odlučila kako odvažni Joza neće završiti u klaonici, nego će mu pronaći udomitelja. Njegov novi vlasnik, koji želi ostati anoniman, potvrdio je kako popularni bik uživa na mjestu nekadašnje pustare gdje se danas prostire agro – turističko imanje Višnjica s bogatom ruralnom baštinom, a uređeno u skladu s tradicijom. Imanje je smješteno u pitomoj ravnici između obronaka Papuka i rijeke Drave, pokraj Slatine.

- Društvo će mu u ograđenim pašnjacima praviti konji, a djelatnici pustare pružit će mu cjelovitu brigu, po svim visokim standardima o dobrobiti životinja. Bit će to ugodno društvo biku Jozi i lijepa turistička atrakcija za sve naše male i velike posjetitelje, koje s nestrpljenjem očekujemo. Do tada, biku Jozi želimo veselu dobrodošlicu - poručuje Igor Krpačić, direktor pustare Višnjica.

Zadovoljni su i u Mesopreradi.

- Još jednom zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u potrazi za Jozom. Želite li vidjeti ovog bijelog bika, sad već legendu u Slavoniji, ali i šire, imanje Višnjica je otvoreno za javnost stoga ga možete tamo i posjetiti. Ovom prilikom još jednom bismo zahvalili i svim našim građanima koji su nam pomogli u potrazi – kaže Slavko Mađarić, direktor Mesoprerade.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

SI
sisavac
11:55 23.12.2020.

kolko će krava dobiti na raspolaganje? ako će biti bez njih, onda je to mučenje životinje, gore nego da je nastavio prirodni put kroz klaonicu...

DU
Deleted user
11:40 23.12.2020.

bikovi su zaštićeni

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
12:24 23.12.2020.

Bit će njihova beba