NAREDIO SUD

Odbila cijepiti dijete pa završila 7 dana u zatvoru

Foto: Thinkstock
Odbila cijepiti dijete pa završila 7 dana u zatvoru
05.10.2017.
u 08:39
Barbara Loe Fisher, predsjednica neprofitne udruge koja se bavi edukacijom o cijepljenju kaže kako to nije prvi put da roditelji završe u zatvoru zbog svojih uvjerenja
Pogledaj originalni članak

Rebecca Bredow, majka iz Michigana, osuđena je na 7 dana zatvora jer se oglušila na sudsku odluku kojom mora cijepiti svog sina.

Roditelji u Michiganu imaju pravo odgoditi ili posve preskočiti cijepljenje zbog osobnih uvjerenja, no ovdje je problem nastao jer se otac, Rebeccin bivši muž, složio cijepiti sina.

- Radije ću biti iza rešetaka zbog onog u što vjerujem, nego odustati - kazala je majka za BBC.

Barbara Loe Fisher, predsjednica neprofitne udruge koja se bavi edukacijom o cijepljenju kaže kako to nije prvi put da roditelji završe u zatvoru zbog svojih uvjerenja.

Američki zakon je takav, da ako ne cijepite svoje dijete ono ne može pohađati školu. Zato se mnogo roditelja odlučuje na školovanje kod kuće. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MI
milecar12
21:55 05.10.2017.

Treba, treba. Djetetu kasnije nek bude žao kad shvati koliko je edukacijski propalo, čak i za Ameriku.