nije spalila kuran

Odbačena tužba za blasfemiju protiv zaostale djevojčice (14)

Foto: AFP/Pixsell
Odbačena tužba za blasfemiju protiv zaostale djevojčice (14)
20.11.2012.
u 07:54
Mentalno zaostalu kršćanku Rimshu Masih za blasfemiju protiv islama optužio je susjed imam Hafiz Mohammad Khalid Chishti kojem sada prijeti tužba za lažno svjedočenje i podmetanje dokaza
Pogledaj originalni članak

Pakistanski sud odbacio je kontroverznu tužbu protiv 14-godišnje mentalno zaostale kršćanke koja je lažno optužena za spaljivanje Kurana.

Rimshu Masih za blasfemiju protiv islama optužio je susjed imam Hafiz Mohammad Khalid Chishti kojem sada prijeti tužba za lažno svjedočenje i podmetanje dokaza, podsjeća BBC. Djevojčica je zbog njega u srpnju uhićena i strpana u zatvor odakle je početkom rujna uz jamčevinu puštena da se brani sa slobode, a njena obitelj u tom razdoblju primila je niz prijetnji smrću.

Blasfemija je osjetljivo pitanje u Pakistanu gdje se po islamskom zakonu svaku osobu koja blati proroka Muhameda ili ošteti svetu knjigu Kuran osuđuje na smrt.

>>Maloljetna kršćanka puštena uz jamčevinu od 8300 eura

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.