UBOJSTVO KLICE

'Urlikao je dok su pucali po njemu, hrvao se s jednim napadačem, ali bezuspješno'

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
vinko žuljević klica
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Vinko Žuljević Klica
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Vinko Žuljević Klica
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
vinko žuljević klica
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
vinko žuljević klica
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
vinko žuljević klica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
ubojstvo, sesvete, vinko žuljević klica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
ubojstvo, sesvete, vinko žuljević klica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
ubojstvo, sesvete, vinko žuljević klica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
ubojstvo, sesvete, vinko žuljević klica
04.05.2015.
u 21:50
Napadači su Klicu, prema izjavi očevica, ubili iz pištolja, iako su sa sobom imali i mini strojnice
Pogledaj originalni članak

- Urlikao je kao zvijer dok su pucali po njemu. Kad sam pogledao kroz prozor, hrvao se s jednim od napadača, ali bezuspješno. Padao bi i pokušavao se pridići, ali nije mogao jer su ga dvojica napadača izmjenično rešetali pištoljima. Jedan od napadača pucao je iz Škode i nije izlazio iz automobila. Drugi napadač sišao je s motora i rešetao Klicu. Na kraju mu je prišao i iz neposredne blizine pucao mu u glavu - ispričao nam je očevidac ubojstva Vinka Žuljevića Klice koji je cijeli prizor pratio iz obližnjeg kafića.

Najmanje četvero napadača, dvoje na motoru i najvjerojatnije dvoje u automobilu nakon ubojstva skrenuli su ulijevo u smjeru Dugog Sela. Najvjerojatnije su autocestom preko Sopnice krenuli do Nove Branimirove gdje su se samo dvadesetak minuta nakon ubojstva riješili škode kojom su krenuli u napad. Kada su otišli, očevidac je izašao iz kafića i krenuo do mjesta zločina. Ugledao je Klicu kako potrbuške leži na tlu s mnoštvom rupa od metaka po leđima, prsima... Pojedini mještani Sesvetskih Sela spomenuli su kako je Klica u trenutku ubojstva na sebi nosio i pancirku, ali ta informacija zasad nije potvrđena. Očevidac je cijelu akciju očigledno profesionalnih ubojica pratio s prozora kafića, nadajući se da ubojice pogled neće usmjeriti prema prozoru.

- Kada sam izišao van i vidio tijelo, prepoznao sam Klicu. Najprije je došao jedan policajac i rekao sam mu da je ubijeni Vinko Žuljević Klica. Pitao me tko je on, ali rekao sam mu samo da nadređenima kaže o kome je riječ. Ubrzo su se na mjestu zločina sjatili deseci policijskih vozila - priča dalje očevidac Klicina ubojstva.

Napadači su Klicu, prema izjavi očevica, ubili iz pištolja, iako su sa sobom imali i mini strojnice. Najprije su pucali u automobil kroz zadnje lijevo i prednje desno staklo, a nakon što je Klica pokušao pobjeći, dvojica napadača pucali su mu po cijelom tijelu. Poprište zločina su, prema izjavi očevica, cijelo popodne obilazili i nepoznati ljudi za koje kaže da nisu istražitelji, a niti lokalni mještani. Da su ubojice jako dobro znali svaki korak Vinka Žuljevića, potvrđuje i informacija da je Klica sam išao jedino u crkvu na misu i to tek u posljednje vrijeme. Inače je stalno bio u društvu vozača ili tjelohranitelja.

>> Klicu dočekali na motorima, izvukli iz auta i izrešetali!

>> Klica je otvorio vrata auta i pokušao pobjeći, jedan od napadača zgrabio ga je za jaknu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 123

Avatar WindFucker
WindFucker
22:26 04.05.2015.

Ubila ga rutina i navika. A često bude tako. Omiljeni kafić, najdraža crkva, ustvari lažni osjećaj sigurnosti i bum.

AU
aurora1zn
22:16 04.05.2015.

2-3 promatraca su sigurno unazad par mijeseci pratili njegove navike znaci pojavljuju se oko crkve i moraju biti na snimkama banaka-benzinskih i privatnim kamerama od kuca

AU
aurora1zn
22:14 04.05.2015.

4 napadaca jedan dva motora-auto-jataci najmanje dva stana-kuce-10-15-osoba najmanje ukljuceno-2-3 promatraca unazad par mijeseci i ako nase super sluzbe to ne nadju onda o cemu pricamo????