Vila u Biogradu

Norčeva kuća od 300 m2 spremna je za useljenje

Foto: Dino Stanin/Pixsell
norac
Foto: Filip Brala/Pixsell
norac
Foto: Dino Stanin/Pixsell
norackuca
26.05.2011.
u 23:05
Susjeda Ester: Nadam se da će i Gotovina uskoro na slobodu, pa da obojica uživaju u novim kućama.
Pogledaj originalni članak

Informaciju da će Ministarstvo pravosuđa, nakon što je odslužio dvije trećine kazne, već u lipnju odlučivati o molbi Mirka Norca za puštanje na slobodu u biogradskom naselju Kumenatu čuli su jučer od novinara. U Biogradu je, naime, Mirko Norac, odnosno njegov otac, potkraj 2009. godine počeo graditi kuću na zemljištu površine oko 400 četvornih metara koje mu je 1999. na natječaju dodijelilo biogradsko Poglavarstvo uz obrazloženje da je bio zaslužan u Domovinskom ratu. Obitelj Norac doprinose je navodno platila oko 300.000 kuna.

Pomoć prijatelja

Gotovo točno prije godinu dana Večernjakovi novinari, nakon njegova izlaska iz zatvora na slobodni vikend, zatekli su Mirka Norca na gradilištu kuće u atraktivnom biogradskom naselju Kumenatu. Danas je kuća izvana gotovo u cijelosti dovršena i spremna za useljenje. Na objektu površine otprilike 300 četvornih metara, s prizemljem i dvije etaže, dovršena je fasada, a nedostaju tek satelitske antene i svjetiljke za koje su postavljene instalacije i nosači na balkonima. I okućnica je uglavnom uređena. Prije godinu dana prijatelji Mirka Norca na gradilištu rekli su nam kako su mnogi od njih pomagali u gradnji kuće, bilo radom ili građevinskim materijalom. Tada su nam rekli kako im je drago što je Mirko Norac uz Sinj izabrao i Biograd za svoju stalnu adresu nakon izlaska iz zatvora. U Biogradu smo razgovarali sa susjedima obitelji Norac koji su nam rekli kako su ga jednom ili dva puta u posljednjih godinu dana vidjeli u Biogradu.

‘Pozdravila sam ga’

– Vidjela sam ga i došla sam mu se javiti. On mene ne poznaje, ali ja znam generala i kad izađe poželjet ću mu dobrodošlicu. Mlad je čovjek, oženio se, a čujem da je dobio i dijete. Rat je bio, a rat je krvav i ne mislim da bi netko trebao odgovarati po zapovjednoj odgovornosti. Kada izađe, neka mu je sa srećom, a ja se nadam i da će general Ante Gotovina uskoro biti pušten na slobodu te da će, kao i Norac, nakon izlaska moći ući u svoju novu kuću u susjednim Pakoštanima – rekla nam je Ester Morožin, susjeda Mirka Norca, dodajući da ga je, koliko se sjeća, vidjela u Biogradu na dan svetkovine Gospe Sinjske.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 286

OB
-obrisani-
10:16 27.05.2011.

Toliko o jocinoj \"politici pomirenja\" i Novoj \"praveDNOsti\"

OB
-obrisani-
23:55 26.05.2011.

Mirko Norac,nas junak !...... Nije on nikakav zlocin vlastorucno pocinio niti naredio......... Za zlocine po zapovjednoj odgovornosti bi u zatvor na 50 godina trebalo strpati pola Izraela i milijun Amerikanaca

OB
-obrisani-
01:37 28.05.2011.

. ..kako vidimo, zlocin se isplati, pa tako i ratni....!! - -Treba se zapitati tko smo mi koji živimo u društvu koje ce ovakve tipove pustiti da se razmnože... ...FFFUUUJJJ . .