NISU DOBILI AZIL

Njemački rekord: Više od 55 tisuća migranata vratilo se kući dobrovoljno

Foto: Reuters/PIXSELL
njemačka, migranti, izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
njemačka, migranti, izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
njemačka, migranti, izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
njemačka, migranti, izbjeglice
29.12.2016.
u 00:10
Sedmorica mladih migranata pokušala su na stanici podzemne željeznice u Berlinu zapaliti beskućnika – uslijedit će žurna deportacija
Pogledaj originalni članak

I dok stotine tisuća migranata s Bliskog istoka i dalje želi na sve moguće načine stići do Njemačke, dio njih koji su stigli u velikom migrantskom valu sada se želi vratiti natrag u svoju domovinu. Kako piše “Süddeutsche Zeitung” između siječnja i studenog pedeset i pet tisuća migranata koji nisu ostvarili pravo na azil u Njemačkoj dobrovoljno se vratilo kući. To je rekordan broj dobrovoljnog povratka izbjeglica iz Njemačke.

Najveći broj povratnika je iz Albanije, Srbije, Kosova, Iraka, Irana i Afganistana, a uglavnom se radilo o ekonomskim migrantima koji nisu imali pravo na azil. Njihovu želju za povratkom dodatno je motivirala i jednokratna pomoć njemačke vlade od 3000 eura. Osim toga Berlin je zbog opasnosti od terorističkih napada dodatno postrožio zakone kojima se regulira status azilanata, a i sami azilanti ne osjećaju se više sigurnima zbog pojačane antimigrantske klime, posebno nakon posljednjih terorističkih napada u Berlinu.

Raste i broj kriminalnih djela koja su počinili migranti u Njemačkoj, a posljednji u nizu ponovno je šokirao javnost kada se saznalo kako su sedmorica mladih migranata pokušala na stanici podzemne željeznice u Berlinu zapaliti beskućnika koji je spavao na klupi. Snimile su ih nadzorne kamere, a prema pisanju medija, bit će žurno deportirani iz Njemačke.     

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar mason
mason
01:26 29.12.2016.

Cuj to dodu na zapad i prave problema.Nek Afganistanci ,Sebirijanci i drugi prave probleme u svojim drzavama.A sad ce za te 3 tisuce neki od njih kupit racunar i doci ovdje da pljuju zapad.

FI
Fisherman
00:43 29.12.2016.

hmm. zasto mi je ovo malo cudno.. ?

IB
ibiza
08:53 29.12.2016.

ma cim prije trebaju svojim kucama natrag ili bit ce kaos u Evropi