Četvero uhićeno

Nizozemske vlasti zaustavile ruski hakerski napad na OPCW

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
Nizozemske vlasti zaustavile ruski hakerski napad na OPCW
04.10.2018.
u 14:15
Kako je objasnio šef nizozemske vojne obavještajne službe, četvero Rusa je 10. travnja stiglo u Nizozemsku, a u hotelu u blizini sjedišta OPCW-a su uhvaćeni sa špijunskom opremom
Pogledaj originalni članak

Nizozemske vlasti su u travnju osujetile hakerski napad ruskih obavještajaca na Organizaciju za zabranu kemijskog oružja (OPCW), izjavila je u četvrtak ministrica obrane Ank Bijleveld. Bijlevald je na konferenciji za novinare u Den Haagu pozvala Rusiju da obustavi kibernetičke napade kojima je cilj "potkopati" zapadne demokracije.

Kako je objasnio šef nizozemske vojne obavještajne službe, četvero Rusa je 10. travnja stiglo u Nizozemsku, a u hotelu u blizini sjedišta OPCW-a su uhvaćeni sa špijunskom opremom.

U to je vrijeme OPCW radio na identifikaciji tvari koja je korištena u napadu u Salisburyju, u Velikoj Britaniji, na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja i njegovu kći Juliu. Također se radilo na identifikaciji tvari korištenih u kemijskom napadu u Doumi, u Siriji.

Četvero Rusa je uhićeno 13. travnja i protjerano u Rusiju, potvrdio je general bojnik Onno Eichelsheim. Prema njegovim riječima, Rusi su planirali otputovati u laboratorij u švicarskom gradu Spiezu, gdje OPCW provodi analizu uzoraka kemijskog oružja.

Pogledajte video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

MI
migaaa
15:33 04.10.2018.

Opet neke EU-Nato nebuloze !

MO
morejeslano
16:54 04.10.2018.

Uhićeni su i poslani natrag u Rusiju 13 travnja. Sve do 4 listopada nije bilo potrebe da se o tome obavijesti javnost. Sada kada je Velikoj Britaniji potrebna podrška u nebuloznim optužbama odjednom je održana pompozna konferencija za novinare. Smiješna propaganda.

BO
boskovic
18:09 04.10.2018.

Tko u to vjeruje samo primitivci Rusi su njima trn u oku nije njima uspio plan u Siriji Sadat ostaje presjednik svoje zemlje uz pomoc Rusa i Irana .,zato pokusavaju sa izmisljotinama lazi da oblate Putina i Rusiju .