Povratak Zdravka Peveca

Nisam potonuo, dižem glavu i vraćam se u biznis

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Nisam potonuo, dižem glavu i vraćam se u biznis
23.11.2015.
u 21:24
Bjelovarski poduzetnik, koji je iskusio i poslovni vrhunac i totalni krah, ne otkriva detalje novog pothvata. Sve će reći, kaže, kad za to dođe vrijeme
Pogledaj originalni članak

Šest godina nakon što je ostao bez svoga lanca trgovina, Zdravko Pevec ulazi u novi biznis. U listopadu je imenovan prokuristom tvrtke Pevec Danijel i Davorin, nazvane po njegovim sinovima. Tvrtka je registrirana za brojne djelatnosti, od projektiranja, građenja i trgovanja nekretninama do proizvodnje namještaja i računalnog programiranja.

Prošli tjedan Pevec je sa sinovima viđen u Zagrebu kako u jednome skladištu nadgleda utovar drvenih paleta. No, o kakvom se biznisu točno radi, zasad ne želi otkriti.

– Nisam potonuo, nego sam podignuo glavu, i to više nego mnogi drugi – kazao nam je, ali o novome poslovnom početku ne želi detaljnije. – Sve će se znati kad dođe vrijeme.

Prvi put poslovno carstvo počeo je graditi prije 25 godina. Mali servis za popravak kosilica prerastao je u prvu trgovinu “za kuću i dom”, a na vrhuncu je tvrtka Pevec imala 11 trgovačkih centara s oko 4000 zaposlenih.

Kraj je došao 2009. godine, kada je poduzeće završilo u stečaju. Govorilo se da je tomu razlog bila Pevčevo neumjereno, megalomansko širenje, a on je poslije tvrdio kako je glavni krivac, uz nastupajuću recesiju, bila politika.

Nije član stranke

– Nisam bio član nijedne stranke, da bi me ona zaštitila. Ostao sam sam. Visoko sam se vinuo i bilo nas je vrlo lako uništiti – kazao je kad je već bio izložen pravosudnom progonu zbog optužbi za financijske malverzacije.

U siječnju ove godine nepravomoćno je osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog toga što je svoju bivšu tvrtku oštetio za četiri milijuna kuna, a državni proračun za oko 27 milijuna kuna. – Uzeli su mi djedovinu i prezime, ostao mi je samo život – izjavio je nakon izricanja presude, s kojom se nije mogao pomiriti.

U zadnjih pet godina Pevec i njegova supruga Višnja vratili su se poljoprivredi, kojom su se bavili i prije devedesetih godina.

Uzgajaju kukuruz

Na imanju u Donjim Mostima, malome mjestu na pola puta između Bjelovara i Koprivnice, uzgajaju kukuruz, pšenicu, uljanu repicu i konoplju na dvjesto hektara zemlje, a obrađuju i vinograd s desetak tisuća trsova. Sada se Pevec očito upustio u novi poslovni pothvat, ali zasad ne želi biti u medijskome fokusu.

>> Pevec otvara nove trgovine i cilja na milijardu kuna prihoda

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 48

Avatar think pink
think pink
23:09 23.11.2015.

ma neka se on vrati u biznis... samo da se vesna ne vrati pjevanju...

EU
europromatrac
06:47 24.11.2015.

Mogao bi uspjeti,samo neka gospođu drži dalje od poslovođe. A radnicima uvede kontrolu da ga ne kradu,jer iznosili su iz peveca kao da je Apokalipsa.

MM
Matan matan
22:03 23.11.2015.

I vi ste gospodine Pevec zagrizli zalogaj koji vas je udavio dok su vasi zaposlenici dobijali mrvice.Ljudski je nadati se ali i izvuci neke pouke iz proslosti.