počelo suđenje

Nijedan od desetorice optuženih za ratni zločin u Trpinji ne osjeća se krivim

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
trpinja, privođenje
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
privođenje, Trpinja (1)
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
trpinja, privođenje
21.10.2014.
u 13:23
Optužnica ih tereti da su od 14. rujna do kraja studenog 1991. godine nezakonito uhićivali, privodili, zatvarali te fizički, psihički i seksualno zlostavljali te ubijali civile i ratne zarobljenike
Pogledaj originalni članak

Niti jedan od desetorice optuženih za ratni zločin počinjen u Trpinji 1991. godine ne osjeća se krivim, izjavili su to danas na početku suđenja pred osječkim Županijskim sudom Stevo Pantić, Milisav Atanacković, Milenko Pantić, Đoko Stajić, Zoran Ranković, Zoran Gajanin, Simo Stević, Željko Vuković, Miroslav Kovačević i Jerko Mičić.

Optužnica ih tereti da su od 14. rujna do kraja studenog 1991. godine nezakonito uhićivali, privodili, zatvarali te fizički, psihički i seksualno zlostavljali te ubijali civile i ratne zarobljenike kao pripadnici Teritorijalne obrane Trpinje i milicije tzv. SAO Krajine. Dok su uhićene civile udarali palicama te kundacima pušaka po cijelom tijelu, mučili i zlostavljali, a jednu od žena višestruko silovali, zarobljenim hrvatskim braniteljima prijetili su amputacijama udova uključenom motornom pilom, ali ih prisiljavali i da svojim tijelima razminiraju jednu obiteljsku kuću te ih tjerali da pjevaju četničke pjesme. 

>>Produljen istražni zatvor desetorici za ratni zločin u Trpinji

>>"Teritorijalcima" iz Trpinje produljen istražni zatvor

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

ĆA
ćaćaća
15:18 21.10.2014.

nakon pupovca nastupa ivo..zove bg i pita..što da radimo s ovim vašima?

ĆA
ćaćaća
15:18 21.10.2014.

goloruki srpski narod :))..sad nastupa pupovac s ekipom i priča nam priče o ugroženosti srpskog naroda :))) a dva brata su naapadala hr u agresije bratije...

Avatar unfeeling
unfeeling
13:56 21.10.2014.

Ni ja se ne bih osjećao krivim da sam pobio ovu desetoricu, pa i još kojeg.