"vrtlarstvo"

Neutješna Barica: Neka me ubiju ako je pušenje "trave" grijeh

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
marihuana, barica (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
marihuana, barica (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
marihuana, barica (1)
22.09.2010.
u 15:58
Udovica B.K. (69) priznala je policajcima da bi i sama koji put "smotala" marihuanu kada bi ostala bez duhana koji inače puši.
Pogledaj originalni članak

Sin  i majka, 39-godišnjak i 69-godišnjakinja iz Golubića u zaleđu Knina, osumnjičeni  su  za kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, i to za neovlašteno  posjedovanje, proizvodnju  i navođenje  drugoga na trošenje opojnih  droga, kažu u PU šibensko-kninskoj.

Naime, policajci su u sinovu vrtu pronašli dvije biljke nalik na marihuanu, a potom su ispred kuće njegove  majke pronašli još sedam stabljika. Potom im je 39-godišnji uzgajivač uručio još 54,5 grama sušene marihuane i 64 sjemenke, a policajci su doznali i kako je on ovoga proljeća zasadio još 20 biljaka o kojima je brinula njegova majka, redovito ih zalijevajući. Uzgojenu "travu" potom su trošile i druge osobe, zaključuju u policiji. Kako doznajemo, riječ je o K. B. (69), udovici iz Golubića, i njezinom sinu N. K.(39).

Inače, majka  je policijskim inspektorima  priznala kako je i ona povremeno znala "smotati"  marihuanu i pušiti je te im pokazala i gdje je to činila. Njoj to nije bilo ništa neobično budući da je i inače imala naviku "motanja" duhana koji je po povoljnoj cijeni nabavljala u BiH. No zbog siromaštva bi često ostajala bez duhana pa bi se poslužila  zamjenskim cigaretama od marihuane.

– Neka me ubiju ako je pušenje "trave" grijeh – kaže neutješna Barica.

Majka i sin nisu osumnjičeni za  prodaju marihuane, nego samo za uzgajanje, trošenje i  nuđenje uroda "trećim osobama".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

OB
obadius
14:15 23.09.2010.

Kao kršćanin katolik smatram da nije veći grijeh od čaše vina ili pive.

Avatar ivek
ivek
21:15 22.09.2010.

kaj je cudo ja se sicam kako mali bil da se konpolja normalno koristilia..

BO
bosanaco
00:04 23.09.2010.

samo polako