STRUČNJAK SELI

Neurokirurg Josip Paladino pronašao novu kliniku

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Josip Paladino
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Josip Paladino
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Josip Paladino
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Josip Paladino
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Dr. Josip Paladino, zadnji radni dan u KBC Zagreb na Rebru
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Josip Paladino
17.04.2018.
u 12:26
Drago nam je što će kolega Paladino u našoj poliklinici nastaviti svoju uspješnu karijeru, kazao je Schwarz
Pogledaj originalni članak

Prof. dr. sc. Josip Paladino, jedan od najuglednijih hrvatskih neurokirurga, od danas je stalni član stručnog tima Radiochirurgije Zagreb, poliklinike iz Svete Nedelje koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma. Područje njegovog rada bit će radiokirurgija mozga i kralježnice.

– Drago nam je što će kolega Paladino u našoj poliklinici nastaviti svoju uspješnu karijeru, a njegovo znanje i bogato iskustvo donijet će Radiochirurgiji dodanu vrijednost za dobrobit naših pacijenata. Radujem se zajedničkom radu, poglavito na novim projektima kao što je razvoj adaptivne hibridne kirurgije koju ćemo izvoditi u suradnji s drugim neurokirurškim centrima u zemlji i inozemstvu – izjavio je prof. dr. sc. Dragan Schwarz, ravnatelj poliklinike Radiochirurgia Zagreb. 

Josip Paladino jedan je od najuglednijih hrvatskih neurokirurga i profesor na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. U području stereotaksične radiokirurgije ima 14-godišnje iskustvo. Između ostalog, član je Hrvatske akademije medicinskih znanosti, Hrvatskog neurokirurškog društva (predsjednik), Hrvatskog neurološkog društva, Antropološkog društva, Svjetske udruge neurokirurga (WFNS), Europskog udruženja neurokirurga (EANS), Royal Society of Medicine te Američkog kongresa neuroloških kirurga. Od 2002. godine voditelj je projekta Funkcijska neurokirurgija. Pridonio je razvoju kirurgije hipofiznog područja, razradio vlastiti minimalno invazivni pristup procesima lubanjske osnovice, a konstruirao je i kontaktnu ultrazvučnu mikrosondu s primjenom u minimalno invazivnim neurokirurškim zahvatima, ali i u drugim kirurškim strukama, stoji u priopćenju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 57

DU
Deleted user
12:55 17.04.2018.

Čini mi se da je ovo bilo dogovoreno i prije samo je trebalo napraviti medijsku pompunza skretanje pozornosti i oblikovanje mišljenja.

Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
13:25 17.04.2018.

Ovaj planira nadživiti i Manolića ili mu je jednostavno onaj vepar od žene rasipkuća

Avatar navijač
navijač
12:55 17.04.2018.

Joooj dobro je nisam mpgao spavati od brige śta će biti s Paladinom. Neka njega sam tu a mladi strućnjaci nek sele u Irsku ako im nevalja.