NESTAO AVION

Novi detalji potrage: Stanovnici tvrde da su pronašli krhotine, objavljene fotografije

Foto: ANTARA FOTO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Family of a Sriwijaya Air passenger reacts after Flight SJ182 with more than 50 people on board lost contact after taking off, according to local media at Supadio Airport
Foto: WILLY KURNIAWAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Indonesian soldiers at Soekarno-Hatta International Airport in Tangerang
Foto: WILLY KURNIAWAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Aviation security officer uses a phone at Soekarno-Hatta International Airport in Tangerang
09.01.2021.
u 13:26
Indonezijski zračni prijevoznik, priopćio je da se ne može oglasiti dok ne prikupi detaljnije informacije o letu
Pogledaj originalni članak

Izgubljen je kontakt s avionom Sriwiyaja Aira s više od 50 ljudi na letu nakon polijetanja iz indonezijske prijestolnice Jakarte u subotu prema Pontianaku u pokrajini Zapadni Kalimantan, objavili su lokalni mediji.

Metro TV objavio je da je riječ o Boeingu B737-500. te da je u zrakoplovu bilo 56 putnika, među kojima sedmero djece i šestero članova posade. Sriwijaya Air, indonezijski zračni prijevoznik, priopćio je da se ne može oglasiti dok ne prikupi detaljnije informacije o letu. 

Web stranica za praćenje letova Flightradar24.com piše da je zrakoplov izgubio više od 3000 m nadmorske visine za manje od minute.

Brojni stanovnici otoka u blizini mjesta gdje je zrakoplov nestao, rekli su za BBC da su pronašli predmete za koje vjeruju da su iz zrakoplova, a fotografije navodnih krhotina zrakoplova počele su kružiti društvenim mrežama i u medijima. 

Agus Haryono, dužnosnik agencije za traganje i spašavanje, Reutersu je kazao kako još nije potvrđeno da je riječ o ostacima zrakoplova na letu SJ182, koji je izgubio kontakt s kontrolom letenja nakon polijetanja.

"O krhotinama su izvijestili indonezijski ribari, no mi zasad ne možemo ništa potvrditi jer smo na putu prema odredištu", rekao je za agenciju dpa dužnosnik indonezijske agencije.

Prema službenim podacima nestali zrakoplov je 27 godina star Boeing 737-500. Dakle, ne radi se o modelu Boeingu 737 Max, koji je  posljednjih godina sudjelovao u dva velika pada. Prvi od njih dogodio se u listopadu 2018. Avion indonezijskog Lion Air-a srušio se u more oko 12 minuta nakon polijetanja iz Jakarte, usmrtivši 189 ljudi.

Nesreće u transportu, uključujući zrakoplovne nesreće, relativno su česte u Indoneziji zbog prenapučenosti, zastarjele infrastrukture i slabih sigurnosnih standarda, piše BBC.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BA
Barbasmora
21:18 09.01.2021.

Ameriški proizvodi nisu na nivoju EU airbusa i Cro je dio EU!!!!!

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
13:07 09.01.2021.

U međuvremenu je indonezijska državna agencija zadužena za potrage potvrdila je da su pronađeni dijelovi za koje vjeruju da pripadaju nestalom avionu, što upućuje da se letjelica srušila.

LU
Luka233
13:06 09.01.2021.

Boeing 737...