pitanje sigurnosti

Nenad Čanak: Vojvodina mora imati svoju policiju

Foto: Zdenko Jurilj/VL
Nenad Čanak: Vojvodina mora imati svoju policiju
25.03.2012.
u 11:36
Predsjednik LSV-a upozorava da ne prođe niti jedan dan bez ubojstava ili pljački
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i član srbijanske Skupštine Nenad Čanak izjavio je kako Vojvodina mora imati svoju policiju. Kao razlog tome naveo je pogoršanu sigurnosnu situaciju kao i činjenicu da ne prođe niti jedan dan, a da netko ne bude ubijen ili opljačkan.

- LSV traži da Vojvodina ima svoju policiju koja će voditi računa o sigurnosti svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku, političku ili zavičajnu pripadnost. Situacija je kritična, jer gotovo da ne prođe dan, a da netko ne bude ubijen ili opljačkan na ulici, u kući, selu, gradu, rekao je Čanak na predizbornoj tribini LSV-a u jednom novosadskom prigradskom naselju. Ponovno je ukazao na činjenicu da Vojvodina, radi odnosa Beograda i države Srbije prema njoj, danas zaostaje u svakom pogledu.

- Nevjerovatno zvuči podatak da početkom 21. stoljeća, od 463 naselja u pokrajini, svega 10 posto ima kanalizaciju! U isto vrijeme u dva od tri vojvođanska mjesta prisutan je problem sa vodom za piće - samo su neki od problema na koje je ukazao čanak koji je proteklih mjeseci već ukazivao na ove probleme tražeći promjenu odnosa službenog Beograda prema Novom Sadu i Vojvodini kao pokrajini.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

BO
Booyaka620
11:54 25.03.2012.

Tako je. I carinu.

OB
-obrisani-
11:56 25.03.2012.

e moja srbijo....predsednik ti bosanac a ovaj na slici je ličan obojici im otac bio veliki komunista a i slika je sa maturske zabave...sad je zeži 100 kila....brav

TH
thekurcula
23:33 25.03.2012.

Kako je Čanak lep na ovoj slici od pre 30 godina! A Šešelj uvek sipadne na vašim slikama kao Hitler! Kako to? Jel to nosi neku vantekstualnu poruku?