pusić o britancima

Nema problema u ratifikaciji našeg sporazuma u Velikoj Britaniji

Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
Nema problema u ratifikaciji našeg sporazuma u Velikoj Britaniji
03.11.2012.
u 17:45
Svi su sugovornici pozitivno govorili o Hrvatskoj, bez ikakve sumnje u članstvo 1. srpnja – kažu iz MVEP-a.
Pogledaj originalni članak

Nema govora o preprekama u ratifikaciji hrvatskog pristupnog sporazuma u Velikoj Britaniji, unatoč rečenicama koje su zastupnici Donjeg doma parlamenta izgovorili za prošlomjesečne rasprave, poput one da je slučaj Sanader poput slučaja Julije Timošenko. Slažu se u tome i predsjednik Ivo Josipović, ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić te zapadni diplomati.

- Ministrica je razgovarala s kolegom Williamom Hagueom 17. 10., a dan nakon toga ministar je predstavio zakon u parlamentu, čime je započela procedura. Svi su sugovornici pozitivno govorili o Hrvatskoj, bez ikakve sumnje u članstvo 1. srpnja – kažu iz MVEP-a. Štoviše, kažu nam diplomati upoznati s posjetom Londonu, atmosfera i razgovor mogao bi se sažeti u nekoliko rečenica: OK, vi ste u redu, 28. članica, hajdemo razgovarati o problemima Unije, krizi, gospodarstvu, međunarodnim temama: Siriji, Afganistanu... Diplomati upozoravaju da je riječ tek o parlamentarnoj raspravi.

- Pročitajte sve što se, primjerice, izgovori u Saboru. Zašto bi britanski parlamentarci bili drugačiji? – kažu te dodaju da se rasprave koriste i za unutarpolitička pitanja. Ni među njima ne postoji sumnja da bi Britanija mogla predstavljati problem.

- Skoncentrirajte se na 10 zadaća. Sličnih rasprava će biti i u drugim parlamentima – savjetuju. Isto govori i predsjednik Josipović.

- U Britaniji različito gledaju na Europu, pa i na pridruživanje. To što se kod nas naglašava nije njihova službena politika - oni nas podržavaju. Nemojmo mi, više od drugih, potencirati glasove onih koji su manje skloni Hrvatskoj.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

TM
tom milles
17:59 03.11.2012.

Doista je tako ,dok nas drugarica Vesnica vodi svojim oštroumnim postupanjem i politikom na način "" EU to je ono što kažem JA "" nikakovih problema nema i neće ih biti u našoj svijetloj europskoj budućnosti...

Avatar gulag
gulag
18:22 03.11.2012.

Ako dosta engleskih zastupnika u Parlamentu kaže da nismo ispunili uvjete, a upravo oni u parlamentu odlučuju o ratifikaciji, kako onda Pusićka može reći da to nije važno i da nas Britanija podržava!?

RO
rogstrug
09:15 04.11.2012.

Našoj lijepoj i umiljatoj ministrici ja sve vjerujem. Kad nešto ona kaže to samo protumačim u suprotnom smislu.