USPJEH NA IZBORIMA

Neki od najmoćnijih europskih političara čestitali Plenkoviću: Među njima je i Charles Michel

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Zagreb: Andrej Plenković ispred Banskih dvora dočekao kancelarku Angelu Merkel
Foto: EXPA/PIXSELL
AUT, Informeller EU Gipfel der Staats und Regierungschefs
Foto: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL
Croatian Prime Minister Plenkovic in Berlin
06.07.2020.
u 14:41
Čestitka je stigla iz Austrije od kancelara Sebastiana Kurza, iz Latvije od premijera Artursa Krišjānisa Kariņša te iz Njemačke od političkog veterana CSU-a i pučana Elmara Broka.
Pogledaj originalni članak

Prvi strani državnici koji su čestitali Andreju Plenkoviću bili su njemačka kancelarka Angela Merkel te slovenski premijer Janez Janša, doznajemo iz Vlade.

Čestitke nisu dolazile samo iz kruga obitelji europskih pučana (EPP) jer je dobre želje među prvima poslao i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Uz njega, čestitke Plenkoviću poslala je šefica Europske komisije iz redova EPP-a Ursula von der Leyen, koja se pojavila i u predizbornom spotu HDZ-a i Poljak Donald Tusk, bivši predsjednik Europskog vijeća, a sada predsjednik EPP-a.  Čestitka je stigla iz Austrije od kancelara Sebastiana Kurza, iz Latvije od premijera Artursa Krišjānisa Kariņša te iz Njemačke od političkog veterana CSU-a i pučana Elmara Broka. Plenkoviću su čestitali i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel te bugarski premijer Boyko Borisov.

VIDEO: Andrej Plenković stigao u Arheološki muzej, dočekan je pljeskom okupljenih

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

CR
crocop98
16:48 06.07.2020.

Plenković je sve u svemu i sam po sebi ok lik.Na čelu je "cirkusa" tj. pokreta zvanog HDZ u kome pak ima svega,od klerofašističkih simpatizera preko beskrupuloznih i pohlepnih likiva tipa Rimčevka do saavim normalnih ljudi orijentiranih ka liberalnijem desnom centru.Nije lako .izbjeći sve Scile i Haribde pri tome ali Plenky zasas uspješno kormilari.Bernardić nema "karizmu" vođe ko recimo Milanović ali Milanović pak ko i Kolinda, nema "osjećaj za vrijeme i mjesto".

Avatar marsijaneri
marsijaneri
15:04 06.07.2020.

Ja sam nekako bio uvjeren da je prvi čestitar bio GONG!

5S
505.scrtom
15:59 06.07.2020.

oboje su u krivoj stranci,njima je mijesto u lijevo