SUTRA U VEČERNJEM

Nedjelja bez šopinga: da ili ne? Što će reći Ustavni sud

28.05.2020.
u 21:10
Nedjelja je, podsjetimo, do sada u Hrvatskoj u dva navrata bila neradna – 2004. i 2009.
Pogledaj originalni članak

Trgovci vs. Vlada 2:0, rezultat je tužbi koje su na Ustavnom sudu već dvaput podizali – i dobivali trgovci, a nakon što je Vlada najavila još jedan zakon na temu (ne) radne nedjelje, prođe li, isti je scenarij izgledan i treći put, uvjeren je Denis Čupić, čelnik Koordinacije neprehrambene trgovine i trgovačkih centara HUP-a i direktor F.O. Grupe koja upravlja Westgateom.

Nedjelja je, podsjetimo, do sada u Hrvatskoj u dva navrata bila neradna – 2004. i 2009., no zbog prevelikog broja izuzeća određenih vrsta trgovina Ustavni je sud te odredbe Zakona o trgovini proglasio neustavnima.

>>Cijelu priču pročitajte u dvobroju tiskanog izdanja Večernjeg lista za petak i subotu ili u našem e-izdanju

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

LI
Linzi
10:07 29.05.2020.

G-dine Ćupićiu da Vam ZOR -u naredi da Nedilje plaćate minimalno 300 kn po radniku,bi li se toliko borili radite?Čisto sumnjam....