33.kulenijada

Natprosječna kvaliteta: Kuleni osvojili ukupno 29 medalja!

Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
kulen,kulenijada,portal (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
kulen,kulenijada,portal (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
kulen,kulenijada,portal (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
kulen,kulenijada,portal (1)
14.06.2013.
u 16:45
Predsjednik Stručnog povjerenstva je kazao kako su četiri kulena zaslužila zlatnu medalju, jedanaest srebrnu, a četrnaest brončanu. Samo tri kulena su ostala bez odličja.
Pogledaj originalni članak

U prostorima mesne industrije Papuk u Požegi danas je održano ocjenjivanje kulena koji su prispjeli na ovogodišnju 33. Kulenijadu. 

- Na ocjenjivanje su pristigla 32 uzroka kulena od 30-ak proizvođača iz četiri slavonske županije te iz Sisačko – moslavačke županije – kazao je Bruno Horvat, direktor požeškog Ureda turističke zajednice koja organizira Kulenijadu. Dr. sc. Marko Krznarić, predsjednik Stručnog povjerenstva je kazao kako su četiri kulena zaslužila zlatnu medalju, jedanaest srebrnu, a četrnaest brončanu. Samo tri kulena su ostala bez odličja. 

–Kuleni iz ovogodišnje proizvodnje su natprosječne kvalitete u usporedbi s zadnjim godinama. Razlog tomu je zasigurno i dugogodišnja proizvodnja ove delikatese naših proizvođača koji sudjeluju na ovoj manifestaciji. Oni već dobru poznaju tehnologiju, pravljenja, sušenja i čuvanja – istaknuo je dr. Krznarić. Predloženo je da ubuduće u stručnoj komisiji osim stručnjaka budu i najuspješniji kulenari, sudionici dosadašnjih Kulenijada. A kakvi su kulenovi pristigli na ocjenjivanje građani će se moći sutra uvjeriti u pješačkoj zoni. 

Uz kulenove bit će i bogata ponudu sireva te vrhunskih vina. A tko je osvojio kakvu medalju saznat će se na priredbi 27. Lipnja. Generalni sponzor Kulenijade je Kutjevo d.d., a pokrovitelj Grad Požega. 

>>Slavonski kulen napokon dobiva zaštitu zemljopisnog podrijetla

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.