Policija uhitila naručitelja i izvršitelja napada na Tončija Kursara

Napadali profesora Kursara jer je studenticu rušio 28 puta

Foto: Boris Šććitar/PIXSELL
Napadali profesora Kursara jer je studenticu rušio 28 puta
Autori sk/vlm, mk/vlm
22.12.2009.
u 12:39
Policija navodno povezuje Tonija Radića i Kristijana Jedvaja s prošlotjednim napadom na Tončija Kursara kao i onim iz lipnja.
Pogledaj originalni članak

Policija sumnjiči Tonija Radića (57) i Kristijana Jedvaja (27) za poticanje na prijetnju te prijećenje Tončiju Kursaru, profesoru Fakulteta političkih znanosti pretučenog prošlog tjedna.

>>Fakultet političkih znanosti

Utvrđeno je da je stariji muškarac, vlasnik kafića Kaktus, krajem kolovoza u pothodniku presreo profesora te mu prijetio jer njegovu kćer nije puštao na ispitu. Djevojka je navodno 28 puta pala kod Kursara na ispitu.

Obradom je također utvrđeno da je Radić još u ožujku nagovorio Jedvaja, inače konobara u njegovu kafiću, da profesora zalije građevinskom bojom iz istog razloga, na što je konobar i pristao.

Njegov mu je šef tada nabavio kantu od pet litara boje te ga odvezao do Kursarova stana. Kada je ovaj izašao iz zgrade, mladić mu je prišao s leđa, odgurnuo rukom te na njega bacio kantu s bojom.

Dvojica osumnjičenih su u ponedjeljak iza 20 sati prepraćeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda. Neslužbeno doznajemo da ih policija povezuje s prošlotjednim napadom na profesora, ali i onim još iz lipnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

Avatar Ledeni
Ledeni
13:27 22.12.2009.

Ne znam ništa o ovom konkretnom slučaju, ali me inače smeta prevelika autonomija profesora. Ipak bi trebao postojati netko tko procjenjuje njihov rad i dodjeljuje im nekakve beneficije ili opomene. Ovo, da si nekakva budaletina dozvoli da maltretira cijelu državu, je preglupo.

BU
Bugrer
14:17 22.12.2009.

20× polagala ispit? Ja bih odustao od fakulteta nakon 5-tog puta.

DA
dafa
13:56 22.12.2009.

Miške, je*** tvoju ekonomiju. Faks za budale. Tamo bi i kod gluhonjemog profesora prošao iz prve.