VJENČANJE OD MILIJUN MARAKA

Nakon godinu dana braka razvela se kći Bakira Izetbegovića

Foto: Avaz
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Sarajevo: Izjava Izetbegovića nakon otkazivanja hitne sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH
Foto: Dejan Rakita/Pixsell
Banja Luka: Bakir Izetbegović na konferenciji o Republici Srpskoj
06.10.2022.
u 10:27
Jasmina Izetbegović se prošle godine vjenčala sa Humačkićem u Sarajevu, a šerijatski kum joj je bio predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan. Tada se pisalo o vjenčanju godine na koje je potrošeno milijun konvertibilnih maraka
Pogledaj originalni članak

Jasmina Izetbegović, kći Bakira Izetbegovića i unuka Alije Izetbegovića, nedavno se razvela od poduzetnika Ćamila Humačkića nakon samo godinu dana braka, potvrđeno je za Klix.ba. 

Jasmina Izetbegović se prošle godine vjenčala sa Humačkićem u Sarajevu, a šerijatski kum joj je bio predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan. Tada se pisalo o vjenčanju godine na koje je potrošeno milijun konvertibilnih maraka. 

Šerijatsko vjenčanje je u Begovoj džamiji u Sarajevu obavio reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović, gdje je Jasmina stigla u pratnji oca Bakira.

Građansko vjenčanje održano je u sarajevskom hotelu "Europa" pred velikim brojem uzvanika iz političkog i javnog života BiH, ali i regije te Europe. 

ANALIZA IZBORA u BIH

Je li ovo kraj dinastije Izetbegović? Bakira prerano otpisali, evo kako poraz može pretvoriti u pobjedu

Ja sam svoj rezultat otprilike sačuvao kako sam prošao na prošlim izborima, SDA će popraviti rezultat i ona je daleko najjača stranka u BiH. Hoće li to dovesti do previranja unutar stranke to ćemo vidjeti. Kako očekivati da pobijedite 11 udruženih stranaka. To je jako težak zadatak, da ih je bilo 9 uspio bih, ali 11 nisam mogao. Ovo je bila prva reakcija predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića nakon objave preliminarnih izbornih rezultata koji su pokazali da je izgubio utrku za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH od zajedničkog kandidata oporbenih stranaka, Denisa Bećirovića.

VEČERNJI TV

Skoko: Za Schmidtovu odluku zaslužna je Plenkovićeva Vlada, a pomogle su i Milanovićeve poruke

Odlazak Bakira Izetbegovića je definitivno najveće iznenađenje ovih izbora. Drugim riječima, ovo može to biti početak kraja dinastije Izetbegović jer znamo da nije on samo akter, već i njegova supruga, koja je vukla konce iz pozadine. Ono što je dobro u cijeloj priči jeste da je dobar dio bošnjačkih birača dao crveno svjetlo radikalizaciji atmosfere u BiH i radikalnoj bošnjačkoj politici Bakira Izetbegovića, kazao je Skoko

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

UG
ugota
11:14 06.10.2022.

Izmetubegovicu slabo se pise sve vise muslimana se okrece protiv njega dosao vrag po svoje 30 godina lazu muslimanima u bosnu

Avatar Svračak
Svračak
11:11 06.10.2022.

Šta kaže kum?

KK
kunta_kinte
11:51 06.10.2022.

Krenulo ga ovaj mjesec