Ukinute sankcije

Nakon Francuske i Švicarska vraća novac Libiji

Foto: Arhiva VL
Nakon Francuske i Švicarska vraća novac Libiji
19.12.2011.
u 10:45
U švicarskim je bankama oko 283 milijuna dolara libijskog novca, dok je ukupna svota svih libijskih zamrznutih računa 150 milijardi dolara
Pogledaj originalni članak

Nakon što je Francuska odblokirala novac koji pripada Libiji, sada se na isti čin priprema i Švicarska, javlja AFP.

Osim što su trenutačne libijske vlasti zatražile povrat svojih sredstava kako bi mogle isplaćivati plaće u javnom sektoru i kako bi država mogla funkcionirati, odluci o odmrzavanju libijskih sredstava doprinijelo je i Vijeće sigurnosti UN-a koje je ukinulo nametnute sankcije toj zemlji. U švicarskim je bankama oko 283 milijuna dolara libijskog novca, dok je ukupna svota svih libijskih zamrznutih računa 150 milijardi dolara.

Glasnogovornik švicarske vlade kazao je da će novac biti vraćen što prije.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

OB
-obrisani-
11:04 19.12.2011.

Vraća se sića,a najveći dio leži u Rothschilds bankama,zbog čega su i napali Libiju i ubili Gadafija.

OB
-obrisani-
15:01 19.12.2011.

hehehe...okretali lovu na berzama i pitaj boga gde, celih god. dana, i sad su odlucili da vrate, zamrznuto, bez kamata....divni su....

LI
Lisnjak
15:21 19.12.2011.

Tko zna koliko nase love ima pohranjeno u podrumima teskih svicarskih banaka. U birtiji za pivom, prica se svasta. Prosto ne vjerujem.