IZVRSNA PRILIKA

Najtraženija Ljetna škola u Hrvatskoj: 'Polaznici rade na stvarnim zadatcima i ostaju raditi nakon završetka!'

Najtraženija Ljetna škola u Hrvatskoj: 'Polaznici rade na stvarnim zadatcima i ostaju raditi nakon završetka!'
29.05.2020.
u 09:43
„Neki od polaznika ostali su raditi kod nas, gdje direktno primjenjuju znanja i vještine usvojene u Ljetnoj školi, ali i nastavljaju svoj rast i razvoj pod budnim oko kolega. Mi im nastavljamo pomagati u tome“.
Pogledaj originalni članak

Ususret jednoj od najtraženijih besplatnih Ljetnih škola u Hrvatskoj, razgovarali smo s Nikolom Mašićem, po struci inženjerom informacijskih tehnologija koji već skoro tri godine radi u jednoj od najbrže rastućih IT tvrtki u Srednjoj Europi, AGENCY04.

Stručnjaci otkrivaju

Roditeljstvo u doba korone: Povratak u novo normalno uz korisne strane novih tehnologija

Ida Prester otkriva kako joj je dijete naučilo slova preko aplikacije za vrijeme pandemije, a njoj je tehnologija doslovno spasila život! O izazovima roditeljstva u ovo izvanredno vrijeme razgovarali smo i s prof. dr. Gordanom Kuterovac Jagodić, pročelnicom Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i dr. Rankom Rajovićem, dugogodišnjim članom Odbora za darovite međunarodne udruge Mensa i UNICEF-ovim suradnikom na projektu ranog poticanja intelektualnog razvoja djece, te osnivačem Odsjeka za darovite Nikola Tesla Centra

Nikola je na prošlogodišnjoj Ljetnoj školi AGENCY04 na kojoj se prijavilo 582 osobe bio mentor i pomagao u rastu i razvoju novih developera.

„Zadnje dvije godine bio sam mentor u Ljetnoj školi, a to znači da sam polaznicima pomagao u bilo koje doba dana, pa čak i noći. Kada god su zatražili savjet ili smjernice za rješavanje tjednih zadataka, bio sam im na raspolaganju. Istaknuo bih kako je moje iskustvo vezano uz Ljetnu školu jako pozitivno i jako mi je drago što nastavljamo i ove godine“, započeo je Nikola Mašić te nastavio:

„Prošlogodišnja je Ljetna škola bila organizacijski jako zahtjevna radi velikog broja prijava. Ono što bih istaknuo kao najbolji trenutak Ljetne škole, koji vole i polaznici, je dvodnevni hackathon. To je dvodnevno cjelodnevno programiranje uz roštilj i pivo.“

Specifičnost Ljetne škole svakako je odlična nadogradnja na znanje dobiveno na fakultetu, posebno jer je fokus na praksi, a ističe to i Mašić: „Ljetna škola je izuzetna prilika iz koje polaznici mogu dobiti uvid u stvarne radne zadatke i obveze jednog programskog inženjera. Vrijedno je to iskustvo koje studentima završnih godina IT studija pomaže prilikom odabira daljnje karijere.“

Mašić najavljuje i kako u AGENCY04 očekuju veću predanost kandidata ove godine, iako se škola održava tijekom ljetnih mjeseci, smatra kako je to odlična prilika da se istaknu među ostalim studentima, te nađu posao, a neki od njih svakako bi mogli ostati raditi i u AGENCY04 odmah nakon kolovoza, kada škola i završava:

„Neki od polaznika ostali su raditi kod nas, gdje direktno primjenjuju znanja i vještine usvojene u Ljetnoj školi, ali i nastavljaju svoj rast i razvoj pod budnim oko kolega. Mi im nastavljamo pomagati u tome“.

Prijave za Ljetnu školu traju do 22.lipnja ove godine, a prijaviti se možete ovdje, škola starta 18.7. i u potpunosti će se održavati online. Tako da polaznici mogu biti i svi koji su izvan Zagreba.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.