Božidar Zagorec

Najbolji slastičar: U životu napravio cijelo brdo kolača

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Najbolji slastičar: U životu napravio cijelo brdo kolača
28.12.2012.
u 18:00
Srcu najdraže - Iako je za svoj rad primio brojna priznanja, ovo posljednje od Obrtničke komore, kaže, ipak je najmilije
Pogledaj originalni članak

Ako se netko u Bjelovaru može pohvaliti da mu je posao sladak, onda je to prije svih Božidar Zagorec, najpoznatiji slastičar u gradu. Kada bi se svi kolači i slastice koje je napravio u 32 godine slastičarskog staža spojili u jedno, siguran je, kaže, napravio bi se toliki brijeg da bi se s njega moglo čak i sanjkati!

–O da još kako bi se moglo, to je doista istina – osmjehujući se zadovoljno ističe ponosno ovaj rođeni Varaždinac koji je još 1980. godine kao majstor slastičar iz Zagreba stigao u Bjelovar i započeo svoj obrtnički put.

Izazvao pravi “bum”

–U to vrijeme bilo pet, šest slastičarni u gradu, no Bjelovarčani su me od prvog dana odlično prihvatili, i mene i moje kolače, koji su izazvali pravi „bum“ – ističe ponosno. Jednako prepoznatljiv vrlo brzo postao je i po sladoledu.

–Ja sam prvi u Bjelovar donio otvorenu vitrinu i stroj koji sam izbacuje sladoled. U ono vrijeme to je i u Zagrebu bila prava rijetkost – prisjetio se zadovoljno napominjući da je posao iz godine u godinu sve više cvjetao.

–U najbolje vrijeme imao sam čak pet lokala, četiri u Bjelovaru i jedan u Crikvenici, zapošljavao 60-ak ljudi, no zbog ekonomskih i privatnih prilika morao sam sve reducirati – ističe pomirljivo ne skrivajući razočaranje.

Tek puko preživljavanje

Za svoj rad dosad je dobio mnoga priznanja, no posebno ga je dojmila ovogodišnja plaketa županijske Obrtničke komore „Zlatne ruke“.

–Ipak je to priznanje struke, a to je nama obrtnicima posebno važno. Danas obnaša dužnost predsjednika sekcije ugostitelja gradskog Udruženja obrtnika i dobro je upućen u sve problema.

-Ugostiteljstvo već odavno nije tako profitabilno kako se obično misli, nego je čisto preživljavanje, a u to će se vrlo brzo uvjeriti i ministarstvo financija nakon uvođenja fiskalnih kasa – zaključuje navodeći da će taj potez države u konačnici imati negativan učinak.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
15:55 29.12.2012.

Ako se ne varam (izuzmemo li par sladoledara i one koji peku kolače "za van") ovo je jedini bjelovarski slastičar, a nenajpoznatiji.

OV
ovett
16:41 29.12.2012.

ha, ha, ha kvaliteta kod Zagorca - kolači preslatki, a sladoled ( ako se to može nazvati sladoledom) nejestiv. A Kekso fakat si u pravu - on i je jedini. Nakon jedne "terapije" kod njega i mjesecima ga zaobilaziš.