"Za reforme za ljude"

Najavljen prosvjed za Praznik rada u Zagrebu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Najavljen prosvjed za Praznik rada u Zagrebu
17.04.2018.
u 14:18
U svojim zahtjevima koji će iznijeti na prosvjedu koji će 1. svibnja u 11 sati krenuti ispred Radničkog doma prema Parku Maksimir sindikati će iznijeti šest reformi koje bi Vlada trebala provesti.
Pogledaj originalni članak

Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata ove će godine tradicionalni prosvjed za Međunarodni praznik rada održati u Zagrebu, na kojem očekuju više tisuća prosvjednika iz cijele Hrvatske. Slogan prosvjeda bit će "Za reforme za ljude" - rekao je čelnik SSSH Mladen Novosel na tiskovnoj konferenciji u Sisku.

"Poruke će biti jasne. Da su Hrvatskoj napokon potreben reforme, ali po mjeri čovjeka, po mjeri radnika. Svi zazivaju reforme, no nikad se ne ulazi u njihov sadržaj, i nitko ne gleda koje su koristi reformi za ljude" – rekao je Novosel napomenuvši kako ni ova Vlada nije u dvije godine mandata provela reforme koje bi poboljšale život građana u Hrvatskoj.

"Smanjili su doprinose, no radnici s plaćama do 5.000 kuna to nisu osjetili, dok su oni s plaćama od 20.000 kuna dobili još više. Najavljuje se mirovinska reforma i zdravstevna reforma bez učinka na hrvatske građane. Ne možemo slušati više i gledati prazne priče jer svaki tjedan 1000 građana odustaje od Hrvatske dok Vlada na to gleda kao na neka normalna tranzicijska vremena" – dodao je predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

U svojim zahtjevima koji će iznijeti na prosvjedu koji će 1. svibnja u 11 sati krenuti ispred Radničkog doma prema Parku Maksimir sindikati će iznijeti šest reformi koje bi Vlada trebala provesti, od boljih uvjeta rada, penaliziranja poslodavaca za slanje radnika u prijevremenu mirovinu umjesto sadašnjeg penaliziranja radnika, kvalitetno obrazovanje, zadržavanje javnog zdravstva, te promjenu odnosa prema Europskoj uniji gdje je Novosel kao primjer istaknuo Mađarsku i njihovog predsjednika Orbana.

"Prema anketama 77 posto ljudi u Hrvatskoj smatra da potezi ove Vlade ne idu u dobrom smjeru pa te građane pozivamo da nam se pridruže u prosvjednoj povorci na praznik rada" – zaključuje Mladen Novosel.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

KA
Karma
17:42 17.04.2018.

Ne postoji praznik rada 1.5. To je broj 6 koji znači prijevaru i ropstvo ,stari poganski običaj .Slave ga sotonisti svih konfesija ,nacisti,fašisti,komunisti....Treba se izboriti za veču satnicu.slobodnu nedjelju i unajmiti neki sindikat jer su naši istrunuli a nema rrzervnih djelova.

Avatar Dalmacija
Dalmacija
14:22 17.04.2018.

U maloj švicarskoj radnici nisu zadovoljni... Izgleda ima mnogo blokiranih, gladnih, onih koji ne primaju plaće. Zato se egzodus i bježanje od slobodne, napredne i demokratske Hrvatske nastavlja. Djeco, svi bježite na zapad, što ćete u ovom blatu od države.