Sramotno

Na ulazu u Split osvanuo uvredljivi transparent "Srbe na vrbe"

Foto: DalmacijaNEWS portal
Na ulazu u Split osvanuo uvredljivi transparent "Srbe na vrbe"
09.07.2010.
u 10:56
Splićani transparent na ulazu u grad dovode u vezu s početkom održavanja Davisova kupa.
Pogledaj originalni članak

Na ulazu u Split u Ulici Domovinskog rata osvanuo je rano jutros crni transparent uvredljiva sadržaja. Na njemu je pisalo "Srbe na vrbe, nikad zaboraviti, nikad oprostiti".

Transparent dug 20 metara bio je postavljen na križanju Ulice Zbora narodne garde i Ulice Domovinskog rata. Nepoznati počinitelj načinio ga je od plastičnih vreća za smeće.

Kako doznajemo od Marine Kraljević-Gudelj, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, policija je transparent brzo uklonila.

U tijeku je istraga radi otkrivanja počinitelja, a Splićani transparent na ulazu u grad dovode u vezu s početkom održavanja Davisova kupa.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr